Kávové sušenky: Stačí vám 3 ingredience, abyste díky tomuto receptu udělali to nejlepší vánoční cukroví

Kávové sušenky

Sušenky, které se hodí ke kávě, nemusíme kupovat v obchodě. Stejně dobré, mnohdy i mnohem lepší, si dokážeme připravit i v pohodlí našeho domova.

Ke kávě se dokonale hodí sušenky, pokud i na jejich přípravu použijeme kávová zrna, vznikne nám perfektní a lahodná kombinace, která potěší každou návštěvu. I přesto, že si někdo může myslet, že kávové sušenky musí být hořké, opak je pravdou. I sušenky připravené z kávy mohou být sladké, vláčné a zaujmout nás svojí chutí.

Ingredience potřebné na přípravu kávových sušenek:

  • 270 gramů hladké mouky
  • 120 gramů másla
  • 100 gramů krystalového cukru
  • 1 středně velké vejce
  • vanilkový cukr
  • prášek na pečení
  • 30 gramů kakaového prášku
  • 40 gramů hořké čokolády
  • 50 gramů bramborového škrobu
  • 50 mililitrů rozpustné kávy
  • vaječný koňak

Kávové sušenky

Máslo, které použijeme, je zapotřebí vyndat z lednice dříve

Změklé máslo si umístíme do hluboké mísy a postupně k němu přidáme cukr a vanilkový cukr. Do mísy dáme také špetku soli a vše promícháme do hladké hmoty. Do vzniklé směsi následně přidáme vajíčko, lžičku vaječného koňaku a kávu, kterou jsme si předem připravili. Aby se nám máslo ve směsi nesrazilo, je zapotřebí, aby káva, kterou do směsi nalijeme, byla studená. Nesmí být ani vlažná.

krupice a máslo na pánvi

Neobvyklý rychlý dezert doslova z ničeho: Bez pečení v troubě a drahých ingrediencí

Kávové sušenky

Za stálého míchání přidáváme také další ingredience

Jakmile máme směs promíchanou, přidáme do misky ještě škrob a kakaový prášek. Ve vedlejší misce si smícháme hladkou mouku a prášek do pečiva, tuto směs následně prosejeme do druhé mísy. Za pomoci rukou veškeré ingredience prohněteme a vytvoříme tak hladké a jednotné těsto. Výsledné těsto by se nám nemělo lepit na ruce, pokud tomu tak je, přidáme do směsi ještě trochu hladké mouky.

Kávové sušenky

Z těsta postupně tvarujeme malé bochánky

Hotové těsto si vezmeme do ruky a postupně z něj oddělujeme malé kousky, ze kterých tvoříme kuličky o průměru zhruba 3 centimetry. Každou kuličku obalíme v cukru, umístíme na plech s pečícím papírem a přitlačíme je k němu pomocí kousku hořké čokolády. Takto připravené zploštělé kuličky umístíme do trouby, kde je necháme po dobu 20 minut péct na 160 stupňů.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*