Oblíbenému obalovanému květáku chyběla k dokonalosti tato tajná přísada. Křupavé těstíčko si zamiluje každý

Květák obalovaný v těstě

Květák nebývá oblíbenou potravinou a na talířích se proto vyskytuje spíše sporadicky. To je ale velká chyba, tato zelenina se dá připravit lákavým a chutným způsobem.

I přesto, že se řadí mezi méně oblíbené druhy zeleniny, je květák velmi chutná a bohatý na důležité prvky, které naše tělo k životu potřebuje. Na naše talíře se ale moc často nedostává a to hlavně proto, že jeho chuť není nijak výrazná a mnoho lidí jej považuje na nezajímavý pokrm, který neslouží jako hlavní chod. Opak je ale pravdou, květák se hodí nejen k obědu, ale i k večeři.

Ingredience potřebné na přípravu lahodného květáku:

  • 2 – 3 hlavice květu květáku
  • 2 vejce
  • zakysaná smetana
  • 3 polévkové lžíce mléka
  • 200 mililitrů oleje
  • sušený česnek, sůl, pepř

Květák nejprve očistíme a necháme změknout

Jako první si do ruky vezmeme květák, který omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Ty umístíme do hrnce s osolenou vodou a povaříme 4 minuty. To je ideální doba na to, aby nám květák změkl, ale zároveň nepřišel o svoje důležité živiny. Jakmile doba uplyne, sundáme květák z plotny a necháme chladnout. Během toho se vrhneme na přípravu těstíčka.

Speciální těstíčko je tou hlavní ingrediencí

Právě těsto, ve kterém budeme květák obalovat, mu dodá jedinečnou chuť. Na jeho přípravu budeme potřebovat mísu, ve které si rozšleháme vejce spolu s vybraným kořením. Na základní těsto nám postačí pouze sůl a pepř, můžeme ale sáhnout také po sušeném česneku, koření na grilování, koření na kuře nebo například chilli.

telecí játra

Smažená játra s tajnou ingrediencí, která udělá z pokrmu gastronomický zážitek. Češi o jejích účincích nevědí

Květák
Fotografie: Pexels

Květák jednoduše obalíme, osmažíme a podáváme

Do misky, ve které máme rozšlehané vejce s kořením, přidáme zakysanou smetanu a mléko. Směs opět promícháme a jako poslední do ní po malých kouskách prosejeme mouku. Jakmile nám vznikne hutné těsto, postupně v něm obalíme jednotlivé růžičky květáku. Na pánvi si rozehřejeme olej, do kterého budeme květák umisťovat a smažit dozlatova. Poté květák vyndáme a můžeme servírovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*