Připravit kuřecí maso tak, aby nebylo vysušené, ale bylo naopak chutné a šťavnaté, se může zdát jako opravdový oříšek. Víme ale, jak si i s tímto kusem masa poradit a překvapit.
Kuřecí maso bezpochyby patří na český stůl. Často má ale pověst masa suchého a málo chutného. Máme pro vás dobrou zprávu, pokud máte správný recept, dá se s tímto problémem snadno bojovat. Kuřecí řízek obalený v zeleninovém kabátku je nejen chutným pokrmem, je také velmi šťavnatý a bohatý na potřebné vitamíny.
Ingredience potřebné na přípravu řízku v zeleninovém kabátku:
- 600 gramů kuřecích prsou
- 1 středně velké cibule
- 100 gramů rajčat
- 3 snítky petržele
- 3 vařená vejce
- 100 gramů tvrdého sýra
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- sůl, mleté paprika, sušené bylinky
Maso očistíme a připravíme na kabátek
Kuřecí maso si nejprve očistíme, poté také osušíme papírovou utěrkou. Připravíme si kuřecí steaky tak, aby každý z nich měl ideálně tloušťku kolem 3 – 4 centimetrů. Řízky umístíme pod fólii, kde je pečlivě naklepeme. Každý kus poté osolíme, opepříme a dochutíme také mletou paprikou a bylinkami.
Zelné karboše dělám vždy, když nemám čas, ale chci udělat dojem. Každý prosí o přídavek
Zeleninu si nakrájíme a připravíme na kabátek
Cibuli i rajčata si nakrájíme na malé kostičky. Na hrubém struhadle nastrouháme vejce uvařené natvrdo a také sýr, který si dáme stranou. Cibuli, vejce a rajčata smícháme a k této směsi přidáme také česnek protlačený přes lis. Směs osolíme a opepříme a ingredience spojíme za pomoci zakysané smetany.
Zabalené maso pečeme v troubě
Připravíme si plech, na který umístíme pečící papír. Na něj položíme nejprve připravené maso, na které přijde vrstva zeleniny s vejci. Takto připravené kuřecí steaky zasypeme vrstvou nastrouhaného sýru. Pečeme po dobu 25 minut v troubě, kterou jsme si předem rozehřáli na 200 stupňů. Po vyndání z trouby ihned podáváme.
Napište komentář