Drtivá většina lidí netuší, co znamená tento fialový motýl na novorozeneckých postýlkách

Fotografie: Vyacheslav Argenberg / Creative Commons / Attribution 4.0

Rodiče byli zdrceni, když po narození dvojčat přišli o jednu z dcer. O to více byla maminka raněna, když si v porodnici vyslechla nevhodnou poznámku od jiné ženy.

Millie Smith a Lewis Cann byli štěstím bez sebe, když zjistili, že čekají dvojčata. Bohužel ale radost brzy vystřídal smutek. Jen po 12 týdnech těhotenství obdrželi zdrcující informaci – přežije pouze jedno dítě. Po 30 týdnech rizikového těhotenství porodila Millie jednovaječná dvojčata, holčičky Callie a Skye. Bohužel, Skye žila pouhé 3 hodiny.

Nejapná poznámka přivedla Millie na nápad

Callie naštěstí prospívá a roste z ní zdravá holčička. Novopečení rodiče mají samozřejmě obrovskou radost, ale zároveň je těžké necítit smutek a netruchlit nad ztrátou druhé dcery Skye. Když ovšem nikdo z dalších maminek na novorozeneckém oddělení netuší, čím si procházíte, může vás bodnout do srdce některá z běžných poznámek ostatních maminek, jak uvádí server Zinoti.

Jen letmý komentář přivedl Millie na nápad, jak informovat lidi kolem sebe o úmrtí dítěte z vícečetného porodu. „Byla jsem na novorozeneckém oddělení s Callie a byly tam 3 páry dvojčat. Všechna plakala. Jedna z maminek nevěděla, čím jsem si prošla, a otočila se na mě se slovy, že mám štěstí, že nemám dvojčata,“ vypráví Millie.

Po porodu dítěte se ukázala pravá povaha jejího manžela. Odhalila pravdu, za kterou se krutě pomstila

Rozhodla se chránit ostatní zdrcené rodiny

Millie byla přirozeně hluboce raněna, přestože věděla, že žena vedle ní nemohla tušit, že jí zemřelo dítě. Millie si uvědomila, že vzpomínkou na Skye může pomoci dalším rodinám, které přišly o dítě, jak informovat své okolí. Použila k tomu fialového motýla, jak píše web BBC. Millie vytvořila plakát pro jednotku intenzivní péče vysvětlující, že fialový motýl představuje smutek pro rodinu, která právě ztratila dítě. „Vybrala jsem motýly, protože mi to přišlo symbolické, a fialová barva funguje jak pro chlapce, tak pro dívky,“ uvedla Millie.

Koncept Purple Butterfly, který nyní realizuje Skye High Foundation, se rozšířil do nemocnic v několika zemích po celém světě. Na SvětěKreativity jsme psali i o jiných dvojčatech, tato však jsou skutečnou raritou. Každé má jiného tatínka.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*