Tato lahodná pomazánka z nakládaných okurek podle receptu mého dědečka nechybí na žádné naší oslavě

Pomazánka

Okurky nakládané ve slaném nálevu jsou bohatým zdrojem užitečných látek, které mohou pozitivně ovlivnit lidský organismus. Hodí se i do pomazánky.

Tyto nakládané okurky obsahují vlákninu, která podporuje trávení a může pomoci snižovat hladinu cholesterolu. Jsou bohatým zdrojem vitamínů K a C, které jsou důležité pro zdravé kosti a posilují imunitní systém. Navíc mají okurky nízký obsah kalorií, což může pomoci při kontrole hmotnosti. Je třeba zdůraznit, že proces fermentace, který probíhá při nakládání okurek, může přispívat k tvorbě probiotik, což jsou prospěšné bakterie podporující zdraví střev.

Ingredience potřebné na přípravu pomazánky z okurek:

  • 2 kusy nakládaných okurek
  • 3 vejce
  • zelená cibule – svazek
  • kopr
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 polévkové lžíce balsamikového octa
  • česnek – 1 lžička
  • hořčice – 1 lžička
  • sůl, pepř

Jednodušší, než se zdálo

Vejce uvaříme natvrdo a poté je jemně nastrouháme do mísy. Nakládané okurky nakrájíme na drobné kousky, stejně tak i zelenou cibulku a kopr. Všechny tyto ingredience smícháme do mísy spolu s nastrouhanými vejci.

Vaječná pomazánka s okurkami namazaná

Tato vynikající pomazánka z 90. let se v naší rodině dědí po generace. Příprava je rychlá a snadná

Vše doplníme zálivkou

V samostatné nádobě připravíme zálivku a to tak, že smícháme rostlinný olej, balsamikový ocet, přidáme sůl, černý pepř a špetku hořčice. Do této směsi protlačíme lisem stroužek česneku, aby jeho aroma propojilo s ostatními ingrediencemi. Hotovou zálivku pak nalijeme do mísy s nakrájenými ingrediencemi, pečlivě vše promícháme.

Mazání chleba

Hotový pokrm doplníme o křupavý chleba

Chléb si nakrájíme na plátky a lehce osmažíme na suché pánvi, aby získal křupavou texturu. Poté každý plátek rozkrojíme napůl. Nyní už zbývá jen potřít plátky chleba připravenou směsí z mísy a můžeme si vychutnat tuto chutnou pomazánku, která je plná výrazných a osvěžujících chutí.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*