Čokoládové dorty, řezy a jiné zákusky není třeba dlouze představovat. Většina z nás si na nich občas ráda smlsne, ať už ke kávě, nebo k snídani.
Jedinečné receptury na různé čokoládové pochoutky nalezneme v mnoha zemích světa. Kupříkladu takový Sacher je klasický čokoládový dort z Rakouska. Má bohatou čokoládovou příchuť, kterou skvěle doplňuje meruňkový džem, který dortu dodává lehkost a navinulost. Sacher má hustou texturu a tmavou barvu. Oproti tomu americký brownie je vlhký, hutný čokoládový zákusek s křupavým povrchem. Uvnitř je měkký a vláčný. Obvykle se podává teplý s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Nepečený čokoládový zákusek
V Čechách jsou oblíbené Míša řezy. Jedná se o kombinaci chuti čokolády a tvarohu, inspirovanou ve zdejších končinách milovaným nanukem. To jsou jen některé příklady čokoládových dortů, které můžete v různých zemích ochutnat. Každý z nich má svou vlastní jedinečnou historii. Doma můžete připravovat dorty dle své fantazie, přidat lze oříšky, kokos, hrozinky… Přinášíme vám recept na fantastický nepečený dort.
Ingredience:
• Sušenky (například Bebe) – 600 g;
• Cukr krupice – 110 g;
• Mléko – 250 ml;
• Vanilkový cukr – 1 lžička;
• Sůl – špetka;
• Máslo – 150 g;
• Kakaový prášek – 60 g;
• Vlašské ořechy – 100 g;
• Čokoláda – 100 g;
• Smetana 33% – 100 g.
Kvůli tomuto jablečnému koláči nemusíte ani zapínat troubu. S tímto receptem u manžela vždy zaboduji
Příprava čokoládového dortu:
- Do kastrůlku nasypte klasický i vanilkový cukr, sůl a kakao. Do směsi postupně přilijte mléko. Míchejte.
- Na středním plamenu přiveďte směs k varu, přidejte máslo, nechte jej rozpustit.
- Částí sušenek pokryjte dno čtvercové formy.
- Zbytek sušenek rozemelte na hrubou strouhanku.
- Ořechy osušte a nasekejte, smíchejte se sušenkami.
- Do této směsi nalijte kakaovou hmotu a promíchejte.
- Kakaové těsto rozetřete na vrstvu sušenek.
- Na vrstvu kakaového těsta položte další sušenky.
Příprava polevy:
- Smíchejte horkou smetanu s čokoládou.
- Polevou přelijte vršek dortu.
- Nechte v lednici zcela ztuhnout.
Napište komentář