Na stole za 3 minuty: Babička mě naučila tuto lahodnou tuňákovou pomazánku, po které nepřiberu ani deka

Tříminutová rybí pomazánka na chlebech

Pomazánky jsou oblíbeným doplňkem všednodenní i slavnostní tabule a nabízí pestrou škálu chutí a vůní. Avokádo a tuňák spolu skvěle fungují.

Pomazánky jsou finančně nenáročnou a výživnou potravinou. Lze je vyrobit ze široké škály surovin, proto představují i vítanou cestu ke zpracování zbytků z lednice či spíže. Prospívají tedy i přírodě, protože šetří zdroje. Oblíbenou variantou je pomazánka z konzervovaného tuňáka. To je totiž  ryba s vysokým obsahem bílkovin, vitamínů a minerálů, díky čemuž je cennou potravinou pro zdravou výživu a vyvážený jídelníček. Přidáním avokáda je obohacena o zdravé tuky, vejce a smetana zase dodají bílkoviny.

Jemná a lahodná tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka je lahodný a výživný předkrm, který může být skvělým doplňkem každého stolu. Její příprava je rychlá a jednoduchá. Jemná chuť tohoto pokrmu potěší i ty nejnáročnější gurmány. Tuňáková pomazánka si zachovává všechny blahodárné vlastnosti této ryby, zároveň má ale jemnou strukturu a díky vejcím, avokádu a smetaně i příjemnou chuť. Je ideální jako snídaně či svačina pro celou rodinu. Oceníte ji i jako pohoštění pro návštěvy.

Ingredience:

  • Konzervovaný tuňák ve vlastní šťávě – 200 g;
  • Vejce – 2 ks;
  • Avokádo – 2 ks;
  • Citronová šťáva – 1,5 lžičky;
  • Sůl – ¼ lžičky;
  • Zakysaná smetana – 1 polévková lžíce;
  • Chléb.
Pomazánka

Této lahodné polské pomazánce se žádný český recept nevyrovná. Liší se však pouze touto tajnou přísadou

Tříminutová rybí pomazánka míchání pomazánky
Postup přípravy tuňákové pomazánky:

  • Nejprve nakrájejte chléb na tenké plátky a opečte na pánvi nasucho (bez tuku).
  • Vejce uvařte natvrdo (doba varu – 10 minut).
  • Z konzervovaného tuňáka slijte šťávu.
  • Kousky tuňáka rozmačkejte vidličkou.
  • Avokádo oloupejte, přidejte k tuňákovi a rozmačkejte na kaši.
  • Do směsi tuňáka a avokáda přidejte natvrdo uvařená a nadrobno nakrájená vejce.
  • Směs osolte.
  • Do směsi přidejte zakysanou smetanu.
  • Důkladně promíchejte.
  • Namažte na chleba.

Tříminutová rybí pomazánka mazání na chléb

  • Pomazánku můžete použít na jakékoli slané pečivo: chléb, obložené chlebíčky, bagetu, ciabattu a další. Vytvoříte tak lahodnou a zdravou snídani, svačinu či pohoštění.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*