Našel se opuštěný kočárek. Uvnitř byl kromě miminka i mrazivý vzkaz od jeho matky

Fotografie: Depositphotos

Někteří lidé nespustí své dítě z očí, jiní jsou mnohem méně bojácní. Jednání této matky však většina lidí opravdu nepochopila. Nechala kočárek na rušné pláži.

Deník Lelum informoval o případu matky, jejíž nezodpovědné chování nadzvedlo internet. Bez obav totiž nechala na pláži kočárek se spícím dítětem a sama si šla sednout do kavárny. U miminka nechala vzkaz, který měl podle ní odradit případné únosce. Lidé tuto situaci neignorovali a k opuštěnému kočárku raději přivolali policii.

Lidé si všimli opuštěného kočárku na pláži

Návštěvníci pláže v Kolobřehu si nemohli nevšimnout opuštěného kočárku, který nikdo nehlídal. Kolobřeh je přímořské letovisko na polském pobřeží Baltského moře. Místní pláže jsou turisticky velmi oblíbené a plné lidí. Žena, která do kočárku nahlédla, nedokázala pochopit, jak tam někdo mohl nechat spící miminko bez dozoru.

V kočárku však byl také pro zvědavce umístěn vzkaz, který v něm matka zanechala. Prosím, nepřibližujte se, dítě spí,” si mohli lidé ve vzkazu přečíst. Žena byla situací znepokojena a rozhodně jí nepřipadalo bezpečné, aby kočárek s dítětem zůstal na pláži bez dozoru. Rozhodla se proto zavolat policii, která se rychle dostavila na místo.

Bezdomovec šel 2 dny pěšky, aby dívce vrátil ztracenou tašku. Netušil však, že mu čin změní život

Věřila, že vzkaz odradí případné únosce

„Vyslaná hlídka zjistila, že kočárek skutečně stojí u moře, na okraji pláže. Bylo zjištěno, že matka dítěte byla v nedaleké kavárně a popíjela kávu. Paní se chovala klidně a myslela si, že se nic nestalo. Velmi tuto záležitost podcenila,” řekl podle deníku Webniusy Arkadiusz Kowalski, vedoucí oddělení prevence policejního ředitelství v Kolobřehu. Matka argumentovala tím, že kočárek postavila tak, aby na něj z restaurace viděla.

kočárek
Fotografie: Freepik

Případného únosu dítěte se rovněž neobávala. Byla přesvědčená, že by nikdo její důrazný vzkaz, který v kočárku nechala, neignoroval. Tato maminka si na internetu vysloužila řadu odsuzujících komentářů. Navíc se ukázalo, že když policie odešla, udělala matka to samé a opět zaplula do kavárny. Na SvětěKreativity jsme psali, že krádeže kočárků s dětmi se opravdu dějí. Jak dokládá případ z Dánska, kde si dítě spící v kočárku před domem vyhlédly dvě ženy a daly se s ním na útěk.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*