Nikdo nedokázal pochopit, co se s malířskou páskou snaží dokázat. Během pár hodin všem vytřely zrak

Fotografie: Depositphotos

Pokud váš byt nebo dům potřebuje nový nádech, ale nechcete utrácet za drahé renovace, interiérové návrhářky Sarah Jane Mossopová a Rachel Mareová pro vás mají skvělé řešení.

Tyto talentované designérky ukázaly, že i s omezeným rozpočtem lze vytvořit úchvatný a originální interiér, který zaujme každého, kdo vstoupí. Jejich postupy jsou jednoduché, rychlé a finančně nenáročné, a přitom výsledky jsou překvapivě působivé. Každý den se objevují nové a inspirativní nápady, jak vylepšit svůj domov, ale tento konkrétní tip od Sarah a Rachel je rozhodně jedním z těch, které stojí za vyzkoušení.

Hodně parády za minimální peníze

Pokud jste někdy uvažovali o tom, že byste proměnili obyčejnou místnost v něco speciálního, pak vám stačí jen několik základních pomůcek – lepicí páska a pár plechovek barvy. Podle webu Sdilejte je první krok klíčový pro to, aby výsledek vypadal profesionálně. Než začnete malovat, musíte zajistit, že vaše zeď je dokonale čistá a hladká.

Matku s dcerou opustil otec, čímž se ocitly na dně. Začaly nový život v nejmenším domku plným luxusu

Pokud je vaše zeď již natřená barvou, která vám vyhovuje, můžete ji ponechat. Pokud ale chcete začít s novým odstínem, vyberte podkladovou barvu, která bude tvořit základ vašeho nového designu. Jakmile barva zcela uschne, přichází na řadu zábavná část – vytváření vzorů pomocí lepicí pásky. Jednoduchý návod, jak na to, najdete na webu YouTube.

Můžete popustit uzdu své kreativitě

Pomocí pásky můžete vytvořit různé geometrické tvary, pruhy, diagonály nebo jiné abstraktní vzory. Můžete se inspirovat příklady z internetu, nebo si vytvořit svůj vlastní, jedinečný design. Vyberte si 2–3 barvy, které se vám líbí a které budou ladit s celkovým vzhledem místnosti. Může se jednat o kontrastní barvy pro výraznější efekt nebo o odstíny, které jemně doplní zbytek interiéru.

Při malování pečlivě dodržujte linie vytvořené lepicí páskou a snažte se, aby se jednotlivé barvy nemíchaly. Po dokončení malování a úplném zaschnutí barev přichází odstranění lepicí pásky. Tento krok vyžaduje trochu trpělivosti, protože musíte pásku sundávat pomalu a opatrně, aby se barva neodlupovala. Pokud hledáte další tipy, jak oživit interiér, v nedávném článku jsme čtenáře deníku SvětKreativity informovali o neobvyklých technikách malování.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*