Zcela náhodné setkání zachránilo životy 2 mužů. Podle lékařů je šance na takový jev 1:20 000

Fotografie: Depositphotos

Když se Don a Brenda Herbertovi v říjnu 2014 zastavili na obyčejném výprodeji, netušili, že je to přivede na cestu, která nejenže zachrání život Dona, ale odhalí i hrozbu, která mohla stát život někoho jiného.

Tento příběh je příkladem toho, jak osudové setkání a řada neuvěřitelných náhod mohou navždy změnit životy. Všechno začalo, když Don během výprodeje zaslechl hudbu vycházející z blízkého kostela. Don, který byl vášnivým milovníkem gospelové hudby a sám byl členem gospelového kvarteta, se rozhodl podívat se, odkud hudba přichází.

Jeho zvědavost dokázala zachránit život

Zvědavost ho zavedla do kostela, kde se setkal s pastorem Timem Jonesem. Oba muži okamžitě našli společnou řeč díky své lásce k hudbě. Během rozhovoru se Don svěřil s tím, že před šesti měsíci podstoupil transplantaci jater, ale nyní se jeho zdravotní stav opět zhoršil, protože jeho ledviny podle webu Onlinenytt začaly selhávat.

Pastor Tim, který se stal během krátkého setkání Donovým přítelem, udělal nečekané a neuvěřitelně štědré gesto. Nabídl Donovi svou ledvinu, aniž by se dlouho rozmýšlel. Šance, že by jejich ledviny byly kompatibilní, byla nepatrná – pouze 1 ku 20 000. O této dvojici byl následně natočen také dokument, který se objevil na webu YouTube, A to hlavně proto, že došlo k něčemu nečekanému.

Matka strávila 21 let hledáním svého ztraceného syna. Pomocí dnešních technologií ho vypátrala

Osudové náhoda a záchrana dvou životů

Když lékaři provedli testy, zjistili, že Timova ledvina je pro Dona perfektní shodou. Začalo plánování transplantace. Během předoperačních vyšetření a samotného chirurgického zákroku, kdy lékaři připravovali Tima na darování ledviny, objevili něco, co nikdo neočekával – Tim měl aneuryzma. Nebezpečné rozšíření tepny, které může kdykoliv prasknout a způsobit masivní vnitřní krvácení, které by mohlo být fatální.

Timovo aneuryzma bylo objeveno právě včas. Pokud by se na něj nepřišlo během příprav na transplantaci, mohlo by to ohrozit jeho život. Lékaři ihned naplánovali další operaci, při které bylo aneuryzma odstraněno, čímž byl Timův život zachráněn. Transplantace, která původně měla zachránit pouze Donův život, se tak stala záchranou i pro Tima. O podobném neuvěřitelném příběhu z lékařského prostředí, kdy amputace nohou zachránila život, jsme čtenáře deníku SvětKreativity informovali nedávno.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*