Mladík natočil ubytování za 23 Kč. Našel zde i společnou sprchu a záchod, který musel zalévat kyblíkem

Fotografie: Derek Jensen (Tysto) / Public domain

Cestuje s batohem po celém světě a momentálně zavítal do Thajska. Svým fanouškům natočil, jak tu vypadá ubytování za jeden dolar.

Mladý Američan Mike Rari začal cestovat po světě jen tak s batohem. Jeho cílem je pochopitelně co nejvíce ušetřit, a aby si mohl užít dlouhého cestování, rozhodně nepřespává v drahých hotelech. Nedávno jej cesta zavedla do thajského Bangkoku. A tady se mu podařilo narazit na opravdovou raritu. Přes ubytovací službu Airbnb totiž sehnal ubytování za pouhý jeden dolar na noc. Jak asi vypadá bydlení, které je skoro zadarmo?

Všechno kromě pokoje bylo společné

A ubytování také podle toho vypadalo. Se svými fanoušky, kteří jej sledují na Instagramu, se tak podělil o záběry z místa, kde strávil jednu noc. Jeho pokojík byla jen dřevěná přístavba, do níž se musel nejprve dostat po strmém žebříku. Do pokoje se ale vešla postel, odpadkový koš a malá komoda na prádlo. Všechno ostatní zařízení už musel sdílet s ostatními ubytovanými.

Ukázal tak společnou kuchyň i lednici, ve které měli jídlo všichni lidé z celkem sedmi pokojů, které tu pronajímatel nabízel. Společná byla také sprcha, jež rozhodně neodpovídá standardům vyspělých zemí. V podstatě tu hosté mají k dispozici kyblík s vodou a naběračku, kterou se mohou polévat. Podobně je na tom i záchod, jenž se musí ručně zalévat kyblíkem.

Muže při návratu na hotelový pokoj čekalo znepokojivé překvapení. Zaměstnanci pili jeho vodku

Byl to pro něj skvělý zážitek

Mike Rari, jehož na sítích sledují desetitisíce lidí, se však necítil nijak pohoršen. „Užil jsem si společnost ostatních lidí, kteří tam bydleli, protože tam bylo sedm dalších pokojů. Luxus to rozhodně nebyl, ale jako zážitek to bylo skvělé,“ cituje jeho vyjádření deník People. Dodal také, že se mu líbilo, že pronajímatel nemá motivaci na lidech vydělávat. Baví ho, když se může setkávat s tolika lidmi z celého světa.

Někteří lidé v komentářích však poukázali i na to, že ubytování je sice velmi skromné, ale alespoň víte, do čeho jdete. Na rozdíl od různých předražených nabídek, kdy nemilou skutečnost zjistíte až na místě. Jak se o tom přesvědčila jiná cestovatelka, o které jsme na SvětěKreativity už psali. Deklarovaný výhled na moře z jejího hotelového pokoje jí vyrazil dech.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*