Mladík našel peněženku s 25 000 Kč, kterou vrátil majitelce. Nečekal však, že ho čekala noční můra

Fotografie: Maor X / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Tento příběh tak trochu vyvrací okřídlené „s poctivostí nejdál dojdeš“. Chlapec byl za vrácení peněženky pozván do restaurace, mělo to ale háček.

Mladý chlapec trávil minulý měsíc dovolenou se svou rodinou v italském Riva del Garda. Tady také našel ztracenou peněženku plnou peněz a kreditních karet. Jak uvádí TN, peněženku vrátil a ukázalo se, že patří majitelce místní vyhlášené restaurace. Jako poděkování dostal finanční odměnu a celá rodina také pozvánku na večeři. Jaké bylo jejich překvapení, když se u stolu objevil číšník s tučným účtem.

V peněžence bylo 25 000 Kč a doklady

Patnáctiletý chlapec trávil dovolenou se svými rodiči v italském Riva del Garda. Během jízdy na kole si všiml na lavičce zapomenuté peněženky. Kožená peněženka Louis Vuitton obsahovala v přepočtu 25 000Kč a také několik kreditních karet a osobní doklady. Chlapec neváhal a spolu s rodiči předal nalezenou peněženku italským policistům. Díky dokladům se jim podařilo majitelku rychle vypátrat a peněženku jí předali.

Ukázalo se, že patřila majitelce známé místní restaurace. Manžel ženy požádal o setkání s poctivým nálezcem a jako odměnu dal chlapci v přepočtu 1 250 Kč a pozval ho i s rodinou na večeři do jejich restaurace. Rodiče pozvání přijali a večer se servírovanými specialitami si opravdu užívali. Pak však přišla trochu chladná sprcha. Když dojedli, majitelé restaurace už se u stolu neukázali. Místo toho přišel číšník s účtenkou a „výhodnou“ slevou ve výši 10 %.

Při rekonstrukci kina našli 70 let starou peněženku. Spadla jim brada, když vypátrali původního majitele

Majitel hotelu nenechal věc jen tak

Rodina zachovala dekorum a účet zaplatila. Jak uvedly Novinky, později se na hotelu svěřili se svou zkušeností majiteli a ten celou historku poslal do médií. Na sociálních sítích se strhla lavina odsuzujících reakcí. Majitel hotelu se do celé věci vložil a oslovil restauraci s dotazem, proč rodina nedostala večeři zdarma. Majitelka restaurace se omluvila a vysvětlila, že v plné sezoně mají hodně práce a jednoduše se jednalo o chybu.

„Je pravda, že jsme jim přinesli účet, ale bylo to omylem. V tomto období hodně pracujeme a byli jsme opravdu velmi unavení, takže jsme si toho u pokladny nevšimli,“ řekla. Vzápětí také uvedla, že až se rodina do regionu vrátí, rádi je opět uvítají v jejich podniku, na večeři zdarma. Zda toto pozvání zaskočená rodina přijme, zatím není jasné. Na SvětěKreativity jsme rovněž psali o jiném poctivém studentovi, který vrátil ztracenou peněženku. O pár týdnů později dostal srdcervoucí dopis.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*