Kuriózní situace z rodičovského sdružení rozdělila město na 2 tábory. Otec dal bohatým matkám lekci

Fotografie: Fojsinek / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Maminky na rodičovském sdružení dostaly lekci od jednoho z otců. Jeho návrh se nesetkal s úspěchem, tak se rozhodl splnit jejich přání. S tímto nepočítaly.

Na rodičovském sdružení se nemusí řešit pouze prospěch vašeho dítěte, ale i možnosti, jaké může škola žákům nabídnout. Finanční prostředky uvolněné pro potřeby škol jsou neustálým tématem, zpravidla nestačí na to, aby mohla škola vašemu dítěti poskytnout to nejlepší vybavení, proto se často zapojují rodiče se svými příspěvky. Tentokrát se řešily školní lavice a židle. Jak se ale ukázalo, ne všichni rodiče měli na toto téma stejný názor.

Lepší školní vybavení jen pro některé děti

Když škola na rodičovském sdružení přednesla možnost koupě lepších školních lavic a židlí, všichni rodiče byli nadšení. Ovšem až do chvíle, než zjistili, že by si je museli zafinancovat sami, jak uvádí DobréSprávy. Samozřejmě se zde sešly různé rodiny s různými finančními možnostmi, některé byly bohatší, jiné neměly zrovna na rozhazování, jak už to tak bývá.

Některé maminky souhlasily s koupí nových lavic a židlí, jiné by rády byly pro, ale věděly, že na něco takového nemají peníze. V tu chvíli se ozval jeden z otců a navrhl, aby bohatší rodiny přispěly na lavice a židle chudším rodinám. Tak dostanou všechny děti stejně a nikdo nebude z kolektivu vyčleněn. Jenže s tím „bohaté“ maminky rozhodně nesouhlasily.

Žena zveřejnila video „nepřijatelně hrubého“ manažera restaurace. Nakonec si udělala akorát ostudu

Otec udělil maminkám lekci

Stalo se tedy to, že byly zakoupeny nové školní lavice a židle pouze pro děti, kterým je rodiče zaplatili. Zbylým 8 dětem zůstaly staré, a ještě ke všemu byly přemístěny do zadních řad. Stalo se přesně to, co uváděl otec, děti zůstaly vyčleněné. Přesně takové situace dávají pak prostor pro vznik agrese a šikany mezi dětmi, jak uvádí ChildPsychologist.

školní lavice
Fotografie: Freepik

Jenže náhle se stala nečekaná věc. Přišla zásilka s dalšími novými, ještě lepšími lavicemi a židlemi. Zakoupil je otec, který na rodičovském sdružení představil návrh nového řešení. Když maminky souhlasily s lepšími podmínkami jen pro některé děti, rozhodl se jim to splnit. Lekci dostala i jiná maminka, která se v obchodě vysmívala ženě, že rozmazluje své dítě s Downovým syndromem, jak jsme psali na SvětěKreativity.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*