Lékaři se v diagnóze spletli. Z údajných hemoroidů a chronické únavy se vyklubalo něco mnohem vážnějšího

Fotografie: Freepik

Její obtíže lékaři zpočátku přisuzovali únavě a hemoroidům. Správnou diagnózu dostala, až když byla rakovina ve čtvrtém stádiu.

Žila zdravým životním stylem a sportovala. Teď varuje všechny, aby se nenechali lékaři uchlácholit a poslouchali své tělo. Jak uvádí web Filantropikum, původně diagnostikované hemoroidy se totiž nakonec ukázaly jako rakovina tlustého střeva. Kvůli pozdní diagnóze se však rakovina rozšířila i do dalších orgánů. Už devět let statečně bojuje, ale teď jí začínají možnosti léčby docházet.

Správná diagnóza přišla pozdě

Dnes 47letá Jill MacDonald má za sebou již devět let náročné léčby rakoviny tlustého střeva. Vše přitom začalo poměrně nevinně, když jí bylo 36 let. Příznaky rakoviny nejprve lékaři přisoudili zvýšené únavě a za příčinu krvácení označili hemoroidy. Když se na skutečnou příčinu přišlo, byla její rakovina už ve 4. stadiu a metastáze se dostaly i do jater a dalších orgánů. Jill nyní varuje všechny, aby poslouchali své tělo.

Sama praktikovala velmi zdravý životní styl a sportovala. Na rakovinu tlustého střeva, která bývá nejčastěji spojována s nezdravým životním stylem, tak sama ani nepomyslela. Po devíti letech, kdy prošla chemoterapií, ozařováním a několika operacemi, už jí začínají docházet možnosti léčby. „Doufám, že to vydržím dost dlouho, aby se možná objevila další léčba, možná se stane něco převratného, ale netuším, jestli se to stane,“ cituje Jill deník DailyMail.

I přes bolesti jí lékaři nevěřili ani slovo. Uvědomili si svou chybu po zhlédnutí videa jejích příznaků

Rakovina tlustého střeva narůstá u mladých lidí

Bývalá mikrobioložka je přesvědčená, že pokud ji nezabije samotná rakovina, zemře na selhání jater. Veškerá léčba, kterou již podstoupila, je totiž pro játra vysoce toxická a má jen málo prostoru na jejich regeneraci. I přes zdravý životní styl má Jill genetickou zátěž k tomuto onemocnění. Její dědeček na stejnou diagnózu zemřel nedlouho po padesátých narozeninách. I její sourozenci trpí na střevní polypy, které se mohou zvrhnout v rakovinné bujení.

Ve Spojených státech je diagnóza rakoviny tlustého střeva na strmém vzestupu, informuje NBCNews. Odborníci dokonce očekávají, že se do konce desetiletí stane hlavní příčinou úmrtí na rakovinu u lidí mladších 50 let. Za posledních 20 let došlo k 90% nárůstu tohoto onemocnění u lidí ve věku 20–34 let. V případě rakoviny konečníku se pak jedná dokonce o nárůst o 124 %. Na SvětěKreativity jsme rovněž psali o ženě, u které se projevila rakovina stálou bolestí v krku.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*