Tímto lahodným šunkovým salátem vždy spolehlivě nadchnu každou návštěvu. Všichni po mně chtějí recept

Salát

Pokud hledáte recept, který kombinuje rychlost přípravy, lahodnou chuť a vyvážené suroviny, salát se šunkou, sýrem, vejci a okurkou je ideální volbou.

Tento jednoduchý a sytý pokrm lze snadno připravit během několika minut, a přitom osloví všechny, kdo mají rádi lehká jídla plná chutí. Dokonalé spojení šunky, sýra a křupavé okurky vytváří lahodnou harmonii, kterou si budete chtít dopřát znovu a znovu. Tento salát je skvělou volbou pro ty, kteří hledají pokrm, jenž uspokojí chuťové buňky, aniž by zatížil žaludek.

Klasika, která nikdy neomrzí

Salát se šunkou, sýrem a vejci je klasický pokrm, který se hodí jak pro rychlý oběd, tak jako lehká večeře. Šunka dodává salátu jemnou slanou chuť, kterou perfektně vyvažuje bohatost tvrdého sýra a vajec. Tato kombinace nejen zasytí, ale díky čerstvé okurce se salát stává lehkým a svěžím pokrmem.

Budete potřebovat tyto ingredience:

  • Šunka – 200 g
  • Vejce – 3 ks
  • Sýr – 100 g
  • Okurka –1 ks
  • Majonéza – 4 PL
  • Sůl podle chuti
  • Mletý černý pepř dle chuti

Tak vynikající bramborový salát jsem ještě nejedla. Díky této ingredienci chutná jako od profíka

Příprava tohoto salátu je velmi jednoduchá a zabere jen několik minut. Začněte vařením vajec natvrdo – vajíčka zalijte vodou a vařte přibližně deset minut, poté je zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Mezitím si nakrájejte šunku, sýr a okurku na menší kostičky. Vejce po oloupání můžete nastrouhat nebo nakrájet podle preferencí.

Perfektní pohoštění pro každou příležitost

Všechny tyto ingredience promíchejte v míse a spojte je čtyřmi lžícemi majonézy nebo lehčí alternativou, jako je bílý jogurt nebo zakysaná smetana. Dle chuti přidejte sůl a mletý černý pepř. Velkou výhodou tohoto receptu je, že všechny ingredience jsou snadno dostupné a mnohdy je již máte doma. Díky tomu můžete tento salát připravit prakticky kdykoliv, ať už se potřebujete rychle najíst, nebo připravujete lehký pokrm pro hosty.

Mistička

Navíc je tento salát velmi flexibilní – můžete jej obměnit podle toho, co máte k dispozici. Místo šunky lze použít kuřecí maso nebo krůtí plátky, a pokud máte rádi pikantnější chuť, můžete přidat trochu hořčice nebo česneku do zálivky.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*