Mezi zebrami se skrývá tygr, kterého najde jen génius. Lidé s průměrným zrakem ho nemají šanci odhalit

Hádanka zebra
Fotografie: Depor

Na první pohled se zdá, že na obrázku je pouze skupina běžících zeber, ale někde mezi nimi se skrývá tygr. Vaším úkolem je najít ho během 10 sekund.

Obrázek zobrazuje několik desítek černobílých zeber, které se prohánějí po pláních. Na první pohled se může zdát, že je hledání jednoduché, protože tygři mají typicky výrazné oranžové a černé pruhy. Avšak v této vizuální iluzi se věci komplikují – tygr, kterého hledáte, nemá své typické zbarvení.

Optická iluze, která zamotá hlavu

Umělec si pohrál s kontrasty a tygra zbarvil bíle, aby splynul s pruhovanými zebrami. Bude to oříšek, ale s trochou snahy to jistě zvládnete. Chcete-li uspět, soustřeďte se na detaily a zkuste si obraz rozdělit na části. Pokud na první pokus tygra nevidíte, zkuste zkoumat okraje obrázku nebo oblasti, kde se pruhy zdají být jinak uspořádány.

Hádanka zebra
Fotografie: Depor
Hádanka s kočkou

10 vteřin na vyřešení této hádanky stačí jen géniům. 99 ze 100 lidí nemá šanci najít skrytou kočku

Budete muset pořád zaostřit svůj zrak, abyste našli šelmu ukrytou v tomto stádu. Množství zvířat na obrázku přidává na náročnosti tohoto úkolu, ale přesto se snažte zachytit tvary, které nepřipomínají zebru, tygří hlavu nebo dlouhý pruhovaný ocas.

Tygr skrytý mezi zebrami

Pokud se vám nepodařilo najít tygra v časovém limitu, nebojte se. Tento úkol je skutečně obtížný. Tygra najdete poblíž středu obrázku, kde jeho bílý pruhovaný vzor splývá se zebrami. Tygr je zbarven tak, aby jeho maskování bylo téměř dokonalé, kdo se pořádně nesoustředí, nemá velkou šanci jej nalézt.

Vizuální hádanka řešení
Fotografie: Depor

Tento vizuální test nejen pobaví, ale také vás přiměje přemýšlet a pozorovat svět jinýma očima. Myslíte, že máte na to, abyste našli další záludné prvky v podobných hádankách? Na SvětěKreativity jsme přinesli již mnoho náročných hádanek, zkuste třeba vyřešit optický úkol s jednorožci.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*