Boj proti krtkům nevzdávejte, vyhnat je ze zahrady není zas tak složité

Mnoho lidí si myslí, že boj proti krtkům je marný, jelikož se nad nimi nedá zvítězit. To je ale velká chyba. Když víte jak na to, zvládnete to. My si společně ukážeme metodu, která patří mezi jednu z velmi populárních, jelikož funguje. Až ji zkusíte, budete překvapeni, že jste krtka opravdu dokázali vypudit.

Odhrňte hromádku

Jako první je třeba vyrazit ke konkrétnímu krtinci, který opatrně odhrnete. Takto postupujte i u několika ostatních. Je dobré začít boj proti krtkům hned na několika místech, díky čemuž jasně zvyšujete šance na to, že váš boj bude skutečně a stoprocentně úspěšný.

Zvětšete díru

Když odhrnete krtinec, uvidíte díru v zemi. Tedy noru, kterou krtek vyhloubil. Do ní strčte klacek, co to jenom půjde a pomocí krouživých trychtýřových pohybů se ji snažte zvětšit. Toto udělejte i na ostatních místech, kde byly krtince.

Do díry nalijte speciální směs

Nyní je třeba nalít do daných děr speciální směs. Ta vznikne tak, že smícháte přípravek na podlahy prodávaný pod označením Kreolin s vodou. Potřebovat budete zhruba 4 lžíce Kreolinu na 5 litrů vody. Rozmíchejte a do každé díry postačí nalít asi jednu sklenici této směsi.

Použijte textilii

Tímto použití Kreolinu nekončí. Dále vezměte kus staré látky, nakapejte na ní asi 5 kapek čistého přípravku na podlahy a tuto textilii zmuchlejte a strčte ji do otvoru po krtkovi. Stejným způsobem samozřejmě pokračujte i tam, kde jste danou směs nejprve lili.

Zakryjte pomocí kamenů

Noru rozhodně nezasypávejte hlínou, ale je třeba ji zakrýt pomocí větších kamenů, které budou bránit tomu, aby se krtek dostal ven, i tomu, aby se za ním dostalo jiné zvíře. Pár velkých kamenů na své zahradě jistě najdete.

Až nyní můžete vše zahrnout i vrstvou hlíny, která vytvoří celkově neprostupnou vrstvu, ale zároveň nedojde k tomu, že by celou noru zasypala. Díky tomu tak bude Kreolin moci dělat svou práci tak, jak má.

Použijte plastovou lahev

Tam, kde jsou krtčí nory, následně také dejte do země plastovou lahev. Odřízněte její dno a zapíchněte ji do země hrdlem nahoru. A to právě nad samotnou noru. Tím zajistíte nejenom prosup vzduchu, ale i vibrace, které tomuto zvířeti vadí, a vy začnete boj proti krtkům vyhrávat.

Začněte už nyní

A kdy s bojem začít? Pamatujte na to, že krtek se často objevuje začátkem jara. A tak je doslova nejvyšší čas začít s tím, chystat si všechny věci. A až se objeví, můžete se pustit do boje, který jistě vyhrajete.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]