Otravují vás již delší dobu v domácnosti mravenci? Účinné metody vás jich zbaví jednou provždy

Fotografie: Freepik

Mravenci jsou podle různých průpovídek velmi pracovitým hmyzem. Avšak pro lidi i obtížným. Do jejich obydlí se mohou dostat nejrůznějšími cestičkami. Leckdy k tomu postačí i malá netěsnost a škvíra v základech domu. Zbavit se jich lze však snadno.

Metody, které zaručeně mravence odpudí

Na obtížný lezoucí hmyz zkuste vyzrát těmito způsoby:

Mletá skořice s vodou

Mravenci nemají v oblibě intenzivní aroma, proto k jejich odpuzení použijte směs vody a jednoho balíčku mleté skořice. Pomocí rozprašovače naneste roztok do míst, kde se nejvíce vyskytují a brzy budete mít klid.

Fotografie: Pixabay

Pomerančové nebo citronové olejíčky

Máte v oblibě éterické oleje? Pak zakupte ty citrusové a naneste je na bavlněné látky či tampony. Ty pak položte do inkriminovaných oblastí. Intenzivní vůně mravence spolehlivě odradí.

Rozemletá křída

Máte doma obyčejné křídy na malování? Pak je rozemelte a nasypte ke škvírám, kudy si mravenci putují. Ani se nenadějete a bude po hmyzu.

Obyčejná kuchyňská sůl

Použít lze i dochucovadlo, které má každý doma v kuchyni. Sůl nasypte rovněž na místa, kde jste mravence spatřili. Hmyz tak jednoduše zneškodníte.

Fotografie: Pixabay

Další možnosti, jak vyzrát na mravence

Když se vrátíme k aromatickým produktům, můžete prakticky použít jakékoliv bylinky nebo koření intenzivně vonící. Hodit se bude třeba bobkový list, hřebíček, nebo třeba pepř a chilli koření.

Fotografie: Pixabay

Skvěle zapůsobí na hmyz i bariéra z jakékoliv mouky nebo ocet. Pakliže žádné metody nepomáhají, zkuste zapátrat v drogériích po speciálních pastičkách na mravence. Možné je zakoupit i repelent na lezoucí hmyz.

Jak předcházet výskytu mravenců

Pokud nechcete, aby se ve vašem obydlí mravenci vyskytovali, pravidelně vytírejte podlahy, vynášejte odpadky, uklízejte potraviny a pečlivě je balte. Hmyz může nalákat i rozlitá limonáda, drobečky nebo zbytky jídla.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]