Zásobník na led zná patrně úplně každý a nejčastěji je využíván právě pro tento účel (výroba ledových kostek). Ledové kostky bezvadně ochladí drink či jiný nápoj. Jenže zásobník na led lze využít i jinak, než na výrobu ledových kostek do nápojů. Přinášíme vám 8 nápadů, jak jej v kuchyni využít.
Plněné ravioli snadno a rychle…
Plátek rozváleného těsta na ravioli položíme na zásobník, uhladíme rukou, okraje pomažeme olejem a do důlku, které se vyznačí na zásobníku, vložíme lžičkou náplň. Přiložíme druhou půlku plátu těsta a přitlačíme. Sundáme ze zásobníku a nakrájíme jednotlivé plněné kapsičky.
Stylové květinové ledové kostky…
Do přihrádek v zásobníku vložíme hlavičky kytek a zalijeme vodou. Necháme zamrazit, kostky vyloupneme do misky a vložíme mezi ně vychladit láhev sektu.
Čokoládové cookies…
Zpracované těsto na sušenky vložíme do přihrádek zásobníku a máme předem připraveno. Pak už stačí jen vždy vyloupnout, položit na plech vystlaný pečícím papírem, nechat těsto povolit, lžíci rozplácnout a upéci.
Čokoládové kostky…
Roztopenou čokoládu nalijeme do zásobníku a necháme ztuhnout. Přidáme nutellu, karamel nebo jinou vámi zvolenou náplň a opět zalijeme čokoládou. Necháme ztuhnout a vyklopíme.
Vínové kostky…
Do zásobníku nalijeme víno a necháme zamrazit. Po vyjmutí lze vínové kostky použít na vaření, ale i ochucení a ochlazení alkoholických drinků.
Ledový aloe vera gel…
Gel z aloe vera nalijeme do zásobníku a dáme zamrazit. Pak vytáhneme kdykoliv podle potřeby. Kostky jsou výtečné na ochlazení pokožky po opalování, na spáleniny, ale i štípance komárů, které nepříjemně svědí.
Mražené bylinky…
Do zásobníku si vložíme bylinky, dle svého uvážení (kopr, bazalka apod.) a zalijeme olivovým olejem. Vložíme do mrazničky a kdykoliv bude potřeba, vytáhneme si potřebné množství bylinkových kostiček.
Ledová kávová tříšť…
Uvaříme si kávu, nalijeme do zásobníku a dáme zamrazit. Pak už jen stačí vyloupnout kostičky kávy a rozmixovat s mlékem. Tříšť nalít do skleniček a ozdobit šlehačkou.
Video návod jak využít zásobník na led
Obrázek: pixabay.com