Jednoduché cviky, díky kterým lze spálit nevzhledný tuk na pažích a opět získat ztracené sebevědomí

Fotografie: Freepik

Tuk na pažích trápí mnoho lidí, je neatraktivní a způsobuje komplexy. V zimě, když jsou paže zakryté, to tolik nevadí, ale v létě, když je venku teplo a máte na sobě jen lehké oblečení, to určitě nevypadá zrovna lákavě. Zjistěte, jak se lze tohoto nepříjemného problému zbavit a opět získat krásně štíhlé ruce.

Sestavili jsme pro vás několik cviků, které vám pomohou snížit množství tuku v této oblasti. Velkou výhodou je i to, že je snadno můžete cvičit i doma nebo v kanceláři.

Cviky počítají s použitím lehkého závaží, ale pokud ničím podobným nedisponujete, postačí vám i lahve naplněné vodou. Tyto cviky posilují svaly v oblasti ramen a pomáhají je hezky tvarovat.

Fotografie: Freepik

Posílení bicepsu

Na tento cvik budete potřebovat dvě činky. Stoupněte si s mírně rozkročenýma nohama a vytáhněte se z páteře nahoru. Stůjte zpříma, činky uchopte do obou rukou a v loktech paže ohněte tak, aby se činka dotkla nahoře vašeho bicepsu. Nepohybujte lokty do stran, držte je pevně u těla. Tento postup opakujte desetkrát a poté si krátce odpočiňte.

Fotografie: Depositphotos

Silný triceps

Zůstaňte ve stejné pozici, ale ruce zvedněte nad hlavu a držte v nich jednu činku. Poté ruce pomalu společně spouštějte i s činkou za hlavu a opět je vytáhněte nahoru. Opakujte desetkrát, poté si odpočiňte a pokračujte v další sérii.

Předpažování

Silná ramena vám pomůže získat tento cvik. Postavte se zpříma a do obou rukou uchopte činky. Nyní natažená ruce předpažte před sebe a vytáhněte je do výše vašich ramen. Výš nechoďte. Ruce opět zpusťte zpět a opakujte desetkrát.

Předklon

Takto posílíte nejen ramena, ale také mezi lopatkové svaly a zádový stabilizační systém. Předkloňte se, do rukou uchopte činky. Ujistěte se, že máte rovná záda a neprohýbáte se v bedrech. Ruce upažte bokem, ale jen do výše vašich ramen. V krajní pozici chvíli vydržte. Pokud tuto zátěž dobře zvládáte, můžete zkusit v krajní pozici lehce hmitat. Opakujte desetkrát.

Zdroj: Emedihealth

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]