Tyto květiny rozhodně nedávejte do ložnice, ukrajují vám totiž ze sexuálního apetitu

Květiny jsou ozdobou každé domácnosti a mimo svého půvabu, dokáží čistit ovzduší a dodat správnou energii. Nic se však nemá přehánět, to platí také o množství kytek. Zatímco některé se hodí spíš do kuchyně, jiné zase do obýváku a další do ložnice. Právě o ložnici bude dnes řeč. Ne každá kytka se do ní totiž hodí.

Některé pokojové kytky mohou narušovat klidný spánek a některé dokonce ukrajují ze sexuálního apetitu, tedy berou vám chuť na sexuální radovánky. Proto pečlivě uvažte, jakou kytku si do ložnice pořizujete.

Rušení nočního spánku

Během spánku máme aktivní jen jediný náš smysl, a tím je čich. Vůni dokážeme vnímat i během spánku a můžeme na ní různě reagovat, třeba bolestmi hlavy. Proto není příliš vhodné umisťovat do ložnice kytky, které mají intenzívní vůni. Jsou to třeba konvalinky, voskovky, lilie. Jestliže například voskovka kvete, bývá její vůně nejvíc intenzívní právě v noci. Díky tomu se můžete také budit, aniž by vám byla jasná příčina.

Pozor na chlupaté rostliny a kaktusy

Do ložnice neumisťujte žádné rostliny, které mají na svých listech či květech jemné chloupky. Ty zachytávají prach, který se opět dostává do ovzduší. Což není nic dobrého pro vaše dýchací cesty. Do ložnice volte spíš rostliny s hladkými listy, které se dají lehce osprchovat.

Pokud máte dojem, že vám klesl sexuální apetit, ujistěte se, že nemáte v ložnici kaktusy a jiné rostliny s trním, hroty a špičkami. Podle čínské filozofie feng-šuej způsobují tyto rostliny neklidnou energii a oslabují chuť na sex.

Nežádoucí je také přechovávat v ložnici zvadlé nebo jinak poškozené kytky (s oschlými listy). Vyzařuje z nich energie smrti, která ničí spánek, ubírá chuť na sex a celkově se můžete cítit unavení a bez energie. To poslední neplatí pouze o ložnici. Uschlé nebo shnilé listy odstřihněte a vyhoďte. Snažte se mít doma zdravé a silné rostliny.

Obrázky: mydomaine, loomandleaf