Lahodný jednoduchý recept vhodný k nedělnímu obědu pro vaši rodinu i přátelé. Nadchne jemnou a šťavnatou chutí kuřete a hodnotnou dávkou vitamínů zelí.
Pečení čehokoliv v troubě je často snazší než smažení na pánvi a vyžaduje také méně pozornosti. Pokrmy připravované v troubě jsou dietnější, protože není nutné přidávat olej ani jiný druh tuku. A pokud pečete uzavřené poklicí nebo alobalem, odměnou je vám jídlo jemné a šťavnaté. Kuře je velmi oblíbeným a vhodným typem masa k pečení a zelí v tomto receptu přidává svou hodnotu nejen svou výbornou chutí, ale i obsahem velkého množství vitamínů.
Ingredience pro přípravu pečeného kuřete na hlávkovém zelí
- 1 ks hlávkového zelí
- 4 ks kuřecích stehen
- Sůl dle chuti
- Mletý černý pepř dle chuti
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
Kombinace kuřete se zelím je velmi oblíbená a velmi výhodnou volbou je příprava obojího zároveň. Hlávkové zelí má pro naše zdraví velký význam. Obsahuje řadu vitamínů a minerálů, především vitamínu C. Je všestranně použitelné ať už při přípravě polévek, příloh, hlavních jídel, salátů i do nádivek.
Účinky zelí na naše zdraví
- Posiluje obranyschopnost organismu
- Udržuje správnou hladinu cholesterolu v krvi
- Je dietní
- Funguje jako výborný antioxidant
- Je bohatým zdrojem vlákniny
Postup
Hlávkové zelí nakrájejte na kousky silné několik málo centimetrů a rozložte na připravený plech nebo pekáč. Přidejte sůl, černý mletý pepř a důkladně promíchejte se zelím. Na hlávkové zelí rozložte očištěná kuřecí stehna.
Do menší misky prolisujte česnek, smíchejte s olejem, solí, pepřem a dle chuti můžete přidat vhodné koření. Výbornou volbou je například koriandr, sušená bazalka nebo paprika. Vše řádně promíchejte, aby se ingredience spojili v jednotnou směs a tu poté naneste na kuřecí stehna. Troubu si předehřejte na 180 °C a pečte přibližně 45 minut dozlatova. Dobrou chuť!