Pes odmítal opustit hrob, ve kterém si vykopal noru. Po majiteli však paradoxně netruchlil

Fotografie: Pixabay

I zvířata mají city a pokud jim na někom záleží, hlídají si danou osobu nebo jiné zvíře velice důkladně. Podobně je na tom fenka, která z jistého důvodu nechtěla opustit jedno místo na hřbitově.

Pokud máte doma kočku, která někdy porodila koťata, jistě jste si všimli jejího mateřského instinktu. U každého zvířete se objeví stejně jako u lidí. Pod tímto termínem se schovává mateřská vazba k dítěti s potřebou o potomka pečovat a chránit jej. Toto neplatí pouze pro lidi, ale také pro zvířata. Ty udělají vše, aby se postarali o svá mláďata a jsou schopni za ně položit i svůj život.

Pes si vykopal malou díru do hrobu

Příběh jednoho psa, který se zabydlel na internet, dojal mnoho lidí na sociálních sítích. Možná by si někdo mohl myslet, že jistě nechtěla opustit hrob svého zesnulého majitele. Podle fotek to vypadá, že se snaží ležet poblíž majitele, ale v tomto případě je tomu jinak. Možná vás zaskočí, proč se nechtěl vzdálit od tohoto místa.

Fotografie: Pixabay

Fenka hlídala svá štěňata

Jednoho dne šla kolem tohoto hrobu žena, kterou zaujal ležící pes v díře a rozhodla si jej vyfotit. Ihned poté se začala zajímat o to, proč tam toto zvíře vůbec leží.

Přiblížila se trochu blíže a zahlédla něco, co vůbec nečekala. Zjistila, že fenka si vyhrabala malou díru, do které porodila svá štěňata. Když se žena přiblížila ještě víc, začal na ni pes vrčet.

Fotografie: Pixabay

To však žena chápala, protože se fenka pouze snažila ochránit svá mláďata. Nikdo z ostatních lidí se k ní nechtěl příliš přibližovat, protože působila agresivně. Nebyla v příliš dobrém stavu a štěňata na tom také nebyla nejlépe. Postupně začala získávat v lidech důvěru, protože se o ní začali starat. Nosili jí jídlo a vodu a ona začala nabírat síly.

Fotografie: Pixabay

Zvířata se dostala do nových domovů

Pes u hrobu neoplakával svého pána, jak si mnozí mysleli, ale starala se o svá mláďata, která zde ukryla. Poté, co si získala důvěru v lidech, byla odvezena společně se štěňaty na veterinární kliniku. Hned poté je lidé odvezli do nového domova, kde mohou žít šťastným životem. Tento příběh se šťastným koncem ukazuje na to, že i zvířata mají mateřské půdy a svá mláďata chrání za každou cenu.

Zdroj: Newsner

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]