Příprava vánočního cukroví je v plném proudu. Pokud ovšem chcete letos překvapit, vyzkoušejte recept na čokoládová srdíčka s medovým nádechem.
Recept na čokoládová srdíčka s medovým nádechem pochází z dalekého Alžírska, kde jimi nepohrdne snad žádný milovník sladkých dobrot. Ačkoliv se může zdát, že příprava tohoto lahodného cukroví nebude snadná, brzy pochopíte, že nejde o žádnou vědu – nepotřebujete žádné zvláštní suroviny, naopak vše potřebné pravděpodobně máte již ve své spíži.
Čokoládová srdíčka s medovým nádechem
Pokud chcete letos o vánocích opravdu zazářit, připravte si tato čokoládová srdíčka s medovým nádechem. Recept je velmi snadný, takže si s ním poradíte i přesto, že je budete dělat poprvé. Abyste však dosáhli úspěšného výsledku, bude zapotřebí řídit se podle níže uvedených kroků. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, budete k tomu potřebovat následující ingredience:
Na těsto:
- 250 gramů hladké mouky
- 100 gramů mletých ořechů
- 100 gramů změklého másla
- 50 mililitrů rostlinného oleje
- 4 polévkové lžíce škrobu
- 2 ks vejce
- 1 lžička vanilkové esence
- 1 sklenice kakaa
- ½ sklenice medu
- ½ sáčku prášku do pečiva
- Špetka soli
Na krém:
- 140 gramů másla
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 2 polévkové lžíce Nutelly
- ½ sklenice cukru
Navíc:
- Čokoládová poleva, podle potřeby
- Cukrářské zdobení, podle potřeby
Postup pro přípravu:
- Nejprve si připravte hlubokou mísu, do které vložte změklé máslo, jednu čajovou lžičku vanilkové esence, čtyři polévkové lžíce tekutého medu, přilijte rostlinný olej a přisypte špetku soli. Nyní vezměte elektrický šlehač a všechny přísady vyšlehejte do jemné pěny.
- Jakmile budete mít hotovo, do směsi přidejte dvě vajíčka a pokračujte ve šlehání, dokud se všechny ingredience pořádně nespojí.
- Nyní do směsi přisypte mleté ořechy, sklenici kakaa, tři lžíce kukuřičného škrobu a půl sáčku prášku do pečiva. Vše nadále míchejte, abyste získali jednolitou hmotu. Poté začněte přidávat po částech hladkou mouku a rukama hněťte těsto (každou dávku mouky nejprve zapracujte, a až poté přidejte další).
- Jakmile získáte pevné a nelepivé těsto, zabalte ho do fólie a nechte jej vychladit. Poté z něj začněte odebírat části, které vyválejte na tenčí placky.
- Připravte si vykrajovátko ve tvaru srdíčka a začněte vykrajovat jednotlivé části těsta. Ty rovnou rozložte na plech pokrytý pečicím papírem (měli byste získat sudý počet srdíček).
- Plech vložte do trouby rozehřáté na teplotu 190 °C a pečte srdíčka po dobu kolem 7 minut.
- Mezitím si v misce vyšlehejte máslo s olejem, cukrem a Nutellou, abyste vytvořili krém. Ten vložte do zdobicího sáčku, a jakmile budou srdíčka dopečená, vytlačte vždy na spodní stranu jednoho srdíčka vrstvu krému a přiklopte ji druhým srdíčkem. Takto pokračujte, dokud vám nedojdou ingredience.
- Jakmile budete mít srdíčka pospojovaná, připravte si čokoládovou polevu a všechny kousku v ní namočte. Nakonec srdíčka posypte cukrářským zdobením.
- A máte hotovo, dobrou chuť!
Pokud vám během příprav něco nesedělo, zde se můžete podívat na video, kde je postup znázorněn krok po kroku: