Pokud jste už někdy ochutnali skořicové šneky, tak určitě víte, že je to opravdová dobrota. A vy si je teď můžete udělat i v pohodlí vašeho domova.
Skořicoví šneci jsou zejména v Americe velice populárním dezertem. Je dost možné, že jste je už ochutnali i vy, a tak moc dobře víte, že jsou vážně skvělí. Dobrou zprávou teď je, že je nemusíte kupovat v obchodě, ale můžete si je udělat i sami doma. A uvidíte, že jsou mnohem lepší, než ty kupované. No, vyzkoušejte to sami.
Co budete potřebovat
- 2 vejce
- 250 ml teplého mléka
- 580 g mouky
- 7 g droždí
- 80 g cukru
- půl lžičky soli
- 80 g rozpuštěného másla
Ingredience na náplň a polevu
Náplň:
- 13 g skořice
- 330 g měkkého másla
- 120 g cukru
Poleva:
- vanilka
- 40 g měkkého másla
- 100 g moučkového cukru
- 170 g sýra
Je to docela jednoduché
Na těsto si nejprve prosejte mouku do mísy. Přidejte droždí a pořádně promíchejte. Samostatně si smíchejte vejce s cukrem a solí. Směs nalijte doprostřed mouky, přidejte máslo a mléko a začněte promíchávat lžící. Poté pokračujte rukama a mělo by vám vzniknout hladké a měkké těsto. To dejte do mísy vymazané trochou oleje, přikryjte a nechte na teplém místě v klidu vykynout.
Po vykynutí těsto přendejte na pracovní plochu, kterou jste si posypali moukou. Znova propracujte, abyste odstranili přebytečný vzduch a poté ručně natahujte a přehýbejte. Otočte těsto na druhou stranu a dejte ho na 15 minut stranou. Nyní si můžete připravit náplň. Jen si smíchejte cukr se skořicí. Plech o rozměrech 30 x 40 cm si vyložte pečicím papírem.
A máte skoro hotovo
Těsto si rozválejte na obdélník, pomažte změklým máslem a posypte skořicovým cukrem. Těsto srolujte a nakrájejte na kousky. Dejte pozor, aby vám nevytékala náplň a přendejte na připravený plech. Lehce narovnejte, přikryjte čistou utěrkou a nechte šneky 40 minut kynout. Plech vložte do předehřáté trouby na 180 – 190 stupňů a pečte přibližně 20 – 25 minut.
Na polevu si smíchejte sýr s moučkovým cukrem, měkkým máslem a vanilkou. Vyjměte plech z trouby a všechny šneky polijte polevou. Můžete jíst jak teplé, tak studené, tak i tak budou chutnat skvěle. Udělejte tyto šneky, když budete čekat návštěvu a uvidíte, že se po nich jen zapráší. Přejeme vám dobrou chuť!