Hledáte originální dezert pro návštěvu, ale vaše dosavadní recepty se vám již nezamlouvají? Vyzkoušejte tuto oblíbenou nepečenou novinku.
Jedinečnou chuť kokosu si prostě nejde nezamilovat a sladkosti, jako jsou například pralinky Raffaelo, které si získaly oblíbenost téměř po celém světě, jsou toho jasným důkazem. Napadlo vás ale někdy připravit si také kokosový dort? Řeč je dezertu, který zaujme jemným krémem s kokosovým nádechem a především také svou jednoduchostí – není potřeba jej péct a jeho příprava nevyžaduje mnoho ingrediencí, takže si s ním hravě poradí každý začínající kuchař.
Pokožka našeho obličeje je velmi citlivá
Dort Raffaello vsází stejně jako pralinky, kterými je inspirovaný, na kombinaci jemného krému a kokosu – není proto žádným překvapením, že si ve světě dezertů ihned našel své místo. S jeho přípravou si však nemusíte dělat žádné starosti, neboť jde o naprosto banální záležitost, kterou zvládne úplně každý. Budete potřebovat následující ingredience:
- 500 mililitrů mléka
- 300 gramů strouhaného kokosu
- 200 gramů másla
- 200 gramů cukru
- 44 ks sušenky bebe rodinné
- 4 polévkové lžíce rumu
- 2 ks vaječné žloutky
- 2 polévkové lžíce vanilkového cukru
- 2 polévkové lžíce bramborového škrobu
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- Mandlové vločky, podle potřeby
Postup pro přípravu:
- Nejprve nalijte do misky vaječné žloutky a přidejte k nim 100 gramů cukru a 2 polévkové lžíce vanilkového cukru. Ingredience míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Nyní přilijte 200 mililitrů mléka, přidejte hladkou mouku a bramborový škrob a elektrickým šlehačem vyšlehejte směs do hladkého a jednolitého krému.
- Zbylé mléko dále nalijte do hrnce a přidejte 100 gramů cukru. Hrnec následně postavte na sporák a přiveďte k varu, přičemž směs nezapomínejte míchat.
- Jakmile směs začne bublat, postupně k ní přilijte krém z vaječných žloutků a nepřetržitě míchejte, dokud nezískáte hustý pudink, která nechte posléze vychladnout.
- Nyní si připravte máslo, které v misce vyšlehejte elektrickým šlehačem do načechrané pěny, a následně k němu přimíchejte vychladlý pudink. Ingredience pořádně zamíchejte a nakonec do směsi přidejte strouhaný kokos a tři nebo čtyři lžíce rumu.
- Až doděláte krém, připravte si vhodný podnos, který z celé jeho části vyložte první vrstvou sušenek bebe. Na ty pak rozprostřete polovinu pudinkového krému a ten zakryjte druhou sušenkovou vrstvou. Nakonec přidejte zbylou polovinu krému a jeho vrch posypte mandlovými vločky.
- Takto připravený dort vložte do lednice alespoň na 4 hodiny, nebo ještě lépe přes noc, aby pořádně ztuhl a sušenky nasákly vlhkost. Servírovat jej můžete již druhý den, a to jak na snídani, tak i k odpolední kávě.
- Dobrou chuť!