Konec štípanců od komárů. Na obranu proti otravnému hmyzu vyzkoušejte přírodní odpuzovače

Fotografie: Depositphotos

Příchod jara je každý rok radostnou zprávou, ale každá mince má 2 strany. S teplými dny a rozkvetlými květinami přichází i otravný hmyz. Lze jej však efektivně zkrotit i bez repelentů.

S příchodem jara a léta, obecně pěkného počasí, si konečně můžete užívat zahrádek, teras a balkónů. Káva pod pergolou nebo večeře z grilu, to je to, na co se většina lidí těší už od začátku podzimu. Co může být také lepšího, než se nabít vitamínem D a užít si pár okamžiků naprosté relaxace a opalování pod slunečními paprsky. Jaro je však také ideálním obdobím pro pěstování voňavých květin, které mají silné repelentní účinky pro boj s hmyzem.

Zbraně proti hmyzu najdete na zahradě

Jaro je krásným časem, kdy se příroda probouzí po dlouhé zimě, všechno kvete, svítí slunce, je dlouho světlo a vy můžete odhazovat vrstvy oblečení. Bohužel příroda není jedinou, kdo se budí zpět do života, je tady i otravný hmyz, který nám ty teplé večery trochu kazí. Komáři, mravenci, mouchy, vosy a další, jako kdyby se probouzeli ze zimního spánku a jejich volný čas trávili tím, že vám budou pít krev. Doslova. I na ně však existují účinné zbraně. Najdete je na své zahradě.

Fotografie: Pexels

Aromatické bylinky rozmarýn a bazalka

Rozmarýn a bazalka jsou prvními bylinkami, které je možné v této době zasadit. Kromě toho, že jsou hojně využívány v kuchyni, mají také silné repelentní účinky. Přestože dokážou dodat pokrmům výraznou a jedinečnou chuť, hmyz je vyloženě nesnáší. Proto se stávají skvělými zbraněmi pro boj s ním.

Meduňka podobná citrónové trávě

Meduňka je velice blízká citrónové trávě, umožní vám tedy zbavit se obtížného hmyzu rychle a efektivně bez použití chemie. Dejte si ale pozor, kde zvolíte její výsadbu. Roste příliš invazivně, takže by na vaší zahradě nebo kolem domu mohla působit dost rušivě. U meduňky vždy musíte myslet na to, že kolem sebe bude potřebovat dostatek prostoru.

Fotografie: Depositphotos

Jarní péče o rostliny

Jak se na jaře starat o rostliny? Zde je pár jednoduchých kroků, na které byste měli myslet u všech rostlin na své zahradě i na parapetech oken. S těmito tipy se vám podaří udržet si krásně rozkvetlou zahradu a držet daleko od vás nepříjemný hmyz, který bohužel k jaru i létu neodmyslitelně patří. Snažte se však toto období udělat co nejhezčím jak pro své květiny, tak pro sebe.

  • Čištění listů, aby rostliny zůstaly zdravé
  • Jaro je nejlepší čas na přesazování pokojových rostlin
  • Některé pokojové rostliny nechte větrat na zahradě
  • Zalévejte květiny častěji
  • Nezapomeňte je dobře hnojit
  • Některé rostliny budou potřebovat prostříhat

Zdroj: Countryliving, Eatingwell

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]