Vyrobte si účinný domácí repelent proti hmyzu. Neobsahuje chemii a stojí jen pár korun

Komáři jsou jeden z těch druhů hmyzu, který lidé nemají vůbec v lásce. V noci nás tento malý tvor dokáže vzbudit svým nepříjemným bzučením ze spaní. Rovněž způsobuje na pokožce svědivé štípance. K jeho eliminaci, či odstranění je možné použít jak chemické, tak i přírodní prostředky a na ty se nyní zaměříme. Především naše babičky kdysi dávno věděly, jak se jednoduše těchto hmyzích nepřítel zbavit.

Babičkovské přírodní tipy na odstranění komárů

Přírodní metody k odstranění hmyzu jsou šetrné nejen k životnímu prostředí, ale i k lidskému zdraví. Komáry dle babiček spolehlivě odradíte těmito způsoby:

  • Cibule: postačí oloupat a nakrájet cibuli na kolečka a umístit ji na prkýnku k okolí okna. Intenzivní aroma cibule komáry spolehlivě odpudí. Zajímavostí je i to, že ti, co konzumují v jídelníčku více cibule jsou méně ohroženi komářími štípanci. Proto si připravte třeba cibulačku!
  • Levandule: tato bylinka nejen, že krásně provoní váš byt, dokonce i odradí komáry. Postačí sušenou nebo čerstvou levanduli umístit do místnosti, kde spíte a vaše snění budou nejen krásné, ale i bez štípanců.
  • Hřebíček: tohle exotické a velice aromatické koření rovněž pomůže o odstranění komárů z interiéru. Vyrobit si můžete třeba přírodní repelent z mletého hřebíčku a masážního roztoku Alpy. Pomocí rozprašovače na sebe nastříháte trochu směsi a komáři se vás ani netknou.

Další účinné tipy v boji s komáry

K oknu, nebo na parapet v ložnici můžete umístit i na poloviny pokrájený citron, nebo limetu. Do dužiny pro výraznější efekt lze zapíchat několik hřebíčků. Tato metody vás spolehlivě ochrání před nepříjemným hmyzem. Poněkud odvážnější variantou přírodního odpuzovače je pokrájený česnek. Pokud jste opravdu jeho milovníci a vám samotným jeho silné aroma nevadí, pár stroužků česneku položte v misce na parapet a komáři k vám nezavítají.

Fotografie: Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]