Báječný způsob, který usnadní rozbití skořápek od vajec. Postupujte při vaření jako zkušení kuchaři

Fotografie: Freepik

Na sociálních sítích se to praktickými tipy do domácnosti jen hemží. Mnoho lidí sdílí s ostatními také videa, která usnadní třeba vaření. Víte například, jak efektivně rozbít vejce na omeletu nebo volské oko? Pokud ne, poradíme vám.

Dejte vale kouskům skořápek v bílcích

I ten nejzkušenější kuchař je někdy v presu a podaří se mu nedopatřením rozbít vejce tak, že kousky skořápek doslova loví v bílku. Můžete na to jít ovšem prakticky a jednoduše. Na sociální síti TikTok se objevilo video, které radí a zároveň baví.

Fotografie: Freepik

Stačí pouze pustit vajíčko z deseticentimetrové výšky do pánve. Tak se skořápka přepůlí přímo dokonale a vy můžete plynule pokračovat ve vaření. Kromě jiného si ušetříte i mytí nádobí. Zkuste to hned při první příležitosti. Je to skvělé!

Fotografie: Freepik

Kulinářské triky s vejci, které vám usnadní vaření a budou i bavit

A na závěr si pojďme říct několik zajímavých kulinářských triků s vejci, které lze také hned vyzkoušet:

  • Chcete připravit chutnou a na první pohled vzhlednou snídani? Potom si k ruce vezměte párky a ty několikrát nařízněte podél povrchu nožem. Následně uzeninu stočte do kruhu a zafixujte okraje párátkem. Párek opékejte na pánvi a doprostřed něj rozklepněte vajíčko.
  • Nepodaří se vám nikdo zcela dokonale oddělit žloutky od bílků? Použijte k tomu třeba prázdnou a čistou PET lahev. Hrdlem ji namiřte na rozbité vejce v misce, tedy respektive žloutek, pak láhev zmáčkněte (tím vytvoříte podtlak) a nasajte žloutek. Ten nakonec jen vypusťte do jiné misky a máte hotovo. Obdobně si můžete poradit třeba i s trychtýřem.
Fotografie: Freepik
  • Rozčiluje vás, když jde hůře oloupat skořápka u vařených vajec? Snadněji to půjde, když do vody přidáte i plátek citronu.
  • Potřebujete dokonale vymýt skleněnou lahev? Pak si pomozte prostřednictvím skořápek z vařených nebo i syrových vajec. Prostě je jen natlačte hrdlem do nádoby, natočte dovnitř vodu a zatřepejte. Skořápky mají mírný abrazivní účinek, a tak si dokonale poradí s nečistotami.

Zdroj: Goodhousekeeping

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]