Za pár minut bude vše v kuchyni ostré jako břitva: Nože, nůžky, struhadlo i mlýnek na maso nabrousíme improvizovaným prostředkem

Fotografie: Canva

S tímto jednoduchým trikem si zvládnete nože i nůžky nabrousit i sami doma. Opět budou ostré tak, jako na začátku.

Pokud i vy často fungujete v kuchyni, moc dobře víte, že je potřeba ostrého náčiní, jako jsou nože, nůžky a nebo struhadla. No, jenže toto nádobí nevydrží ostré napořád a často se musí něčím nabrousit. Ale dobrou zprávou je, že nože už si můžete nabrousit i v pohodlí vašeho domova a to je pomocí tohoto jednoduchého způsobu. Opravdu to vyzkoušejte.

Existuje velké množství řešení

Určitě se i vy snažíte, aby všechny řezné předměty, které vy kuchyni používáte, byly ostré. A nyní se můžete spolehnout na to, že to opravdu není těžké. A dokonce k tomu nebudete potřebovat ani žádná speciální zařízení, můžete použít klasické předměty, které máto doma. Nůž lze například brousit běžným keramickým nádobím. Na vnější straně tohoto nádobí se totiž nachází abrazivní drsný povrch, kterým nůž můžete nabrousit.

Fotografie: Canva

Zkrátka jen vezměte nůž a půlkruhovými pohyby s ním začněte jezdit po povrchu keramického nádobí. Stačí, když to budete dělat pár minut a budete mít opět ostrý nůž. Nože, které se nacházejí na mlýnku na maso, můžete brousit obyčejným brusným papírem. Stačí, když vezmete nějakou rovnou plochu a nalepíte si na ni list brusného papíru, aby se vám při práci nepohyboval.

Další způsoby broušení

Nůžky se dají brousit dokonce i více způsoby. Velmi jednoduchým způsobem je použití obyčejného pilníku na nehty. Pilníkem jen zajeďte po čepeli a nůžky zase budou stříhat jako nové. Ostrost nůžek zkontrolujte stříháním obyčejného plastového sáčku. Pro ostré nůžky to totiž nebude žádný problém.

Fotografie: Canva

Broušení struhadla je trochu náročnější. K ostření struhadle je totiž třeba používat čtyři metody. Pokud struhadlo ještě není příliš matné, pak vám může pomoci stejné keramické nádobí s abrazivním dnem. Druhý způsob je již vhodný pro tupější struhadlo. Struhadlo jednoduše nabruste nožem. Třetí způsob je brusným papírem. No a ten poslední je sice nejsložitější, ale nejúčinnější. A je to klasický jehlový pilník. Zkuste tyto způsoby.