Rady a tipy

Používáte stále klasický manuální mlýnek na maso? Poradíme vám, jak jeho části dobře naostřit

22. 10. 2020

V dnešní moderní době už málokdo používá starý ruční mlýnek na maso. Přitom ještě před několika lety byl tento způsob mletí masa vlastně velmi frekventovaný. Dnes již mnoho lidí dává přednost tomu, že si mleté maso koupí hotové. Nedostatek času se tak v domácnostech projevuje i v tomto ohledu. Přesto všechno se najdou hospodyňky, které klasický kovový mlýnek na maso doma mají. Jak se o ně správně starat? […]

Rady a tipy

Tupé nůžky zvládnete nabrousit svépomocí díky jednoduchému postupu

11. 6. 2020

Nůžky jsou všestranným pomocníkem jak pro děti, které jimi střihají papír při kreativní chvilce, tak pro vás, když třeba balíte dárek a potřebujete ustřihnout kousek lepenky. Některé druhy nůžek však používáme i v kuchyni na střihání pečeného kuřete, či jiné drůbeže, nebo k odměření alobalu a pečícího papíru. Jak ale zabránit tupému ostří? […]

Rady a tipy

Díky speciální metodě snadno a efektivně nabrousíte mlýnek na maso nebo kuchyňský nůž

8. 5. 2020

Máte rádi mleté maso na hamburgery? Kupujete si už namleté maso nebo dáváte přednost vlastnímu domácímu mletí? Používáte k tomu mlýnek nebo sadu nožů? Ať už tak nebo tak, jistě víte, že nože nebo mlýnek se časem zanesou a přestanou být tak ostré jako na začátku. Chcete-li ovšem docílit vždy kvalitně namletého masa, je zapotřebí mít dobře ostrý mlýnek nebo nože. […]