Čajové a kávové skvrny z hrnku zmizí raz dva. Přetrvávající plak sežere stará babská metoda

Fotografie: Depositphotos

Na šálcích se velmi často tvoří skvrny od kávy nebo od čaje a každá žena moc dobře ví, jak je složité se těchto skvrn zbavit. Ne však s tímto způsobem.

Je dost možné, že jste někdy dostali sadu bílých šálků, které jsou tedy na pohled opravdu nádherné, ale to jen do té doby, než si do nich připravíte čaj nebo kávu. To se na nich totiž poté udělají nevzhledné skvrny, kterých se jde jen těžko zbavit. Ale nebojte se, nic není nemožné. S tímto jednoduchým trikem se naučíte vyčistit své bílé hrnky jednou provždy. Opravdu to vyzkoušejte.

Co budete potřebovat

Na čisticí směs nebudete potřebovat žádné velké množství ingrediencí a především všechny máte určitě doma. Vlastně si z nich vytvoříte pastu a tu nanesete na hrníček. A uvidíte, jak se vaše hrníčky budou lesknout. Potřebovat tedy budete:

  • sodu,
  • citronovou šťávu nebo kyselinu citronovou,
  • vodu,
  • houbičku na mytí nádobí.

Je to vážně jednoduché

Množství přísad bude záviset na počtu a velikosti nádobí, které budete čistit. Nejprve si do malé misky nasypte jedlou sodu a na ni pak vymačkejte citronovou šťávu. Je jí potřeba tolik, aby vám vznikla směs, jež bude připomínat pastu. Pokud chcete, můžete citronovou šťávu nahradit kyselinou citronovou. Poté stačí smíchat její krystalky s jedlou sodou a přidat malé množství vody, aby vám ve výsledku vznikla kašovitá hmota.

miska s jedlou sodou
Fotografie: Pxhere

Čistič tak máte téměř připravený. Naneste ho na stěny a dno šálku se skvrnou od čaje a rozetřete ho v tenké vrstvě. Nechte nádobí v tomto stavu po dobu 7–10 minut. Poté povrch utřete suchou houbičkou a až pak nádobí omyjte pod tekoucí vodou. Hrnek se tak jednoduše vymyje. Nyní už víte, jak správně vyčistit skvrny od čaje nebo kávy ze svého oblíbeného šálku. Výsledek se vám bude zaručeně líbit – vyzkoušejte to.

Zdroj: Mirhitrostey

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]