Celý život krájíte sýr špatně. Tento geniální trik šéfkuchařů s vidličkou vám ušetří čas i námahu

Fotografie: Peachyeung316 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Trik, který se na první pohled jeví jako naprostá šílenost, má ale svůj skrytý význam. Jakmile na něj přijdeme, nebudeme si sýr už připravovat jinak.

Sýr je nepostradatelnou ingrediencí v mnoha světových kuchyních, své zastoupení si najde i v té naší. Dokáže totiž dodat nejen jedinečnou chuť, ale i krémovost velkému množství pokrmů a proto se jedná o velmi často vyhledávanou surovinu. Své zastoupení má nejen během snídaně, hodí se také k obědu nebo k večeři.

Ingredience bohatá na vitaminy a vápník

Sýr je velmi univerzální potravinou, stejně jako se hodí na chleba, najde své zastoupení také v těstovinách, omáčkách nebo jako hlavní ingredience na talíři. Podle webu Newly se jedná o výživově hodnotnou surovinu plnou vitaminu A a D, ale také potravinu, která je velmi bohatá na potřebný vápník. Tyto složky jsou nezbytnou součástí imunitního systému, podporují silné kosti a správnou funkci nervového systému.

Jeho příprava a správné zacházení s ním ale nemusí být tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. A co víc, velké množství lidí dokonce ani neví, jak sýr správně připravit. Existuje totiž jednoduchý kuchyňský trik, díky kterému bude i obyčejný sýr chutnat tak, jako nikdy jindy. Bude nám k tomu stačit obyčejná vidlička. Přesný video návod k tomuto postupu najdete níže v článku a byl sdílen na streamovací síti YouTube.

Celý život jste připravovali mleté maso špatně. Díky této ingredienci získáte nejkřupavější karbanátky

Kousek sýra a vidlička, kombinace zaručující úspěch

Celý trik spočívá v tom, že si vezmeme kousek sýra, který napíchneme na vidličku. Díky tomu vyřešíme problém s krájením sýru na plátky, který dělá mnohým lidem velké potíže. Díky tomu, že sýr nejprve napíchneme na vidličku, získáme dokonalé plátky, které nejsou ani příliš tenké ani příliš tlusté.

Jedná se o velmi jednoduchý trik, který nám ale ve finále dokáže velmi ulehčit práci v kuchyni a celý proces přípravy jídla zrychlit a zpříjemnit. Díky této metodě dosáhneme toho, že jeden plátek sýra bude jako druhý, budou dokonale ukrojené a připravené na další úpravu. Nejedná se o jediný kuchyňský trik, který jsme čtenářům deníku SvětKreativity přiblížili, radili jsme například, jak se můžete zbavit otravných octomilek.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*