Klasické chlebíčky jsou minulostí. Z každé strany potřu lahodnou náplní a smažím (levný a rychlý), hit roku 2023

Smažený chlebíček

Lékaři se shodují na tom, že pravidelná konzumace sendvičů vede k obezitě a zdravotním problémům. Lidé je ale příliš milují a není divu, recept je totiž jednoduchý.

Restaurace nabízejí širokou škálu těchto pokrmů a není jednoduché si jeden z nich vybrat. A vůbec nejtěžší je přestat je jíst. Jsou totiž tak lahodné, až se tomu nedá ani věřit. Jejich konzumace by ovšem neměla být víckrát, jak dvakrát za týden. Jejich přemíra totiž vede k rozvoji kardiovaskulárních onemocnění a zvýšení rizika infarktu či cévní mozkové příhody. Ale člověk si je nemusí nutně odepírat, konzumace v menší míře ničemu neškodí. Navíc si je může připravit sám doma. Recept je tak jednoduchý, že to zvládne i osoba, která nikdy v životě nevařila.

Suroviny, potřebné k přípravě

Na oboustranné sendviče, jako z restaurace je potřeba:

  • 350 gramů kuřecí šunky
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • kopr
  • 2 vejce
  • 3 polévkové lžíce majonézy
  • 3 polévkové lžíce mouky
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • špetka soli
  • chleba
  • olej

Smíchané suroviny v talíři

Postup přípravy

Kuřecí šunka se společně s cibulí nakrájí na malé kostičky a vloží se do jedné nádoby. Mrkev se na jemném struhadle nastrouhá a kopr najemno naseká. Oboje se přidá k masu a cibuli. Vše se společně promíchá. Ve druhé nádobě je potřeba smíchat vejce se solí a česnekem.

Po smíchání se vzniklá tekutina naleje na šunku s cibulí, mrkví a koprem a dobře se tím obalí. Do vzniklé směsi se přidá již jen majonéza a proseje se mouka. Jakmile se vše smíchá, tak by měla vzniknout hladká směs. Mezitím se nakrájí chléb na krajíce.

Nejlepší vaječná pomazánka na chlebíčky a jednohubky podle klasického českého receptu z roku 1980

Chleba na pánvi

Krajíce, nakrájené na velikosti dle libosti se jedno stranou namočí do směsi. V pánvi se rozhřeje olej a až je připraven, tak se do něj dají krajíce, suchou stranou nahoru. Strana, která zůstala bez směsi, začne lehce měnit barvu. Tato akce trvá zhruba čtyři minuty. V té chvíli se vytvořená směs na krajíc opět navrství, třeba lžící, a chleba se otočí. Smaží se další čtyři minuty. Krajíc chleba se z vroucího oleje vyjme a položí se na papírový ubrousek, aby nasákl přebytečný tuk. Takto připravený chlebíček se již dá na talíř a v klidu se vychutná.

smažený chlebíček salát

Jednou za čas

Není potřeba ho nijak jinak dochucovat, je skvělý jen tak, přírodně. Ale pokud cítíte, že je potřeba něco přidat, tak zkuste obyčejný černý pepř. Jak již bylo zmíněno, lékaři moc nedoporučují častou konzumaci tohoto pokrmu. Dáte-li si ovšem jeden krajíc, jedno za čas, nic tím rozhodně nezkazíte. Chuť tohoto jídla je totiž mnohem silnější než vůle odolat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*