Pokud chcete zkusit na grilu i něco jiného než celé fláky masa a sýry, je tento recept přímo pro vás, skládá se totiž z několika různých přísad.
Večerní grilování s rodinou a přáteli může být skvělým zážitkem, během nějž se všichni skvěle nají, popijí spolu a dozví se o spoustě nových událostí ze života ostatních. Stále je však na této sešlosti hlavní složkou nejen zábava, ale i jídlo. Pokud chcete zapůsobit na své okolí, musíte připravit něco extra nebo nezvyklého, jako je třeba i tato vepřová rolka.
Stále je to převážně maso
Na tento recept budete potřebovat 500 g mletého vepřového, přibližně 150 g slaniny, asi 100 g cihlu tvrdého sýra, mletý pepř, sůl, mletou sladkou papriku a dostatečné množství barbecue omáčky na potírání. Slaniny vezměte raději více, je totiž lepší, když vám zbude, než když jí bude nedostatek. To samé platí o sýru, jehož pak můžete do rolky ukrojit větší kousek.
Proužky slaniny kladete vedle sebe tak, aby se lehce překrývali a nebyla mezi nimi žádná mezera. Na tuto vrstvu rozprostřete kus mletého masa a nechte na jednom konci kousek volného místa bez masa.
Nyní je čas takto připravený kousek osolit, opepřit a dochutit dalším kořením dle libosti. Chybí už jen kousek sýra, který na maso položíte tak, aby nedosahoval ke kraji a nevytekl tak.
Stačí maso už jen zabalit a ugrilovat
Nyní začnete slaninu pomalu zvedat a maso se sýrovým hranolem rolovat a balit do sebe. Kousek slaniny, na nějž jste nekladli maso, by měl být koncem celé výsledné rolky. Nyní už stačí jen maso potřít olejem a umístit na rozpálený gril. Přibližně po 20 minutách byste navíc měli začít rolky potírat i barbecue omáčkou, která masu dodá chuť a udrží jej stále šťavnaté.
Jakmile jsou rolky hotové, nezbývá už nic jiného než je nakrájet a podávat. Může se jednat o příjemné ozvláštnění domácích grilovaček, na které si pravděpodobně nikdo nebude stěžovat. Nesmí se vám však rolka rozpadnout, což zajistíte tím, že při balení je zamotáte opravdu těsně. Těm méně zkušeným by s tímto mohla pomoci bambusová rohož na suši.