Spousta lidí odmítá brambory jako přílohu, obzvláště ti, co se snaží shodit nějaká ta kila. Brambory však přinášejí spoustu benefitů. Díky tomuto receptu si je zamilujete.
Někteří lidé, kteří se snaží zhubnout, přestávají naprosto nepochopitelně jíst přílohy. Bývá to většinou součástí různých diet, které se snaží lidé dodržovat. Ty však nakonec dopadnou tak, že se lidem dostaví všemi známý jojo efekt. Jednou z nejlepších dietních příloh jsou právě brambory, ze kterých si můžete vytvořit například zdravé bramboráky. S těmi vám pomůže tento jednoduchý recept.
Co budete potřebovat
- 500 g brambor
- 2 ks cibule
- mouka dle potřeby
- špetka soli
- 2 ks slepičích vajec
- olivový olej na smažení
Oloupejte si zeleninu
Nejprve si pro přípravu tohoto receptu oloupejte obě cibule i veškeré brambory. Oloupané brambory poté opláchněte vodou. Vezměte si dostatečně velikou mísu, cibuli následně nakrájejte na malé kostičky a brambory nastrouhejte na struhadle. Pokud máte větší brambory, je vhodnější si je nejdříve nakrájet na menší kousky.
Vytvořte bramborákové těsto
V míse, ve které již máte nakrájenou cibuli a nastrouhané brambory, si nyní musíte vytvořit bramborákové těsto. Toho docílíte tak, že do mísy rozklepnete obě vejce, přidáte sůl a podle potřeby přisypete mouku. Vše důkladně promíchejte a přisypávejte mouku tak, aby vám vznikla hmota, která se lehce podobá běžnému těstu.
Osmažte bramboráky na pánvi
Následně již jen zbývá samotné bramboráky osmažit. Na pánvi si tedy rozehřejte olivový olej a poté plotýnku lehce stáhněte přibližně na střední až nižší plamen. Pomocí naběračky dejte do pánve dostatečné množství bramborového těsta. Z obou stran osmažte bramborák dozlatova. Poté bramborák z pánve vyjměte a máte hotovo. Můžete ho jíst samotný nebo například se zelím či zeleninovou směsí, kterou jej naplníte.
Napište komentář