Detoxikace a očista organismu za pomoci červené řepy. Odstraňte z těla nežádoucí látky

Fotografie: Pxhere

Pakliže chcete své tělo skutečně očistit od škodlivých látek, které se za léta v organismu nastřádaly, vsaďte na tento léčivý nápoj z červené řepy, mrkve a jablka. Kromě toho, že vám vlijte novou energii do žil i skvěle chutná. Dopřát si jej můžete třeba ke snídani nebo na svačinu.

Jaké suroviny potřebujete na přípravu detoxikačního nápoje?

Připravte si tyto ingredience:

  • 2 menší řepy
  • 2 jablka
  • 2 mrkve
  • 600 ml vody

Jak postupovat při přípravě nápoje?

Nejprve si oloupejte červenou řepu a mrkev. Poté zeleninu nakrájejte na menší kusy a vložte do mixéru. Také si očistěte jablko od jádřince, slupky a přidejte k surovinám. Nakonec ještě přilijte vodu a všechno dobře rozmixujte. A vás léčivý nápoj na detox je na světě.

Fotografie: Pixabay

Užití detoxikačního nápoje a jeho účinky

Výsledný nápoj popíjejte ráno, odpoledne a večer v množství cca 200 ml. Nejdéle však sedm dní v kuse. Před konzumací jej dobře promíchejte lžící.

Vyvarovat by se měli nápoji lidé s velmi nízkým tlakem, jelikož červená řepa jej může ještě více snížit. A jaké že má tento přírodní zázrak účinky? Je jich celá řada:

  • Zlepší trávicí procesy a očistí střeva (díky obsahu vlákniny).
  • Pomáhá regenerovat cévy a zlepší jejich elasticitu.
  • Dokáže podpořit léčbu varixů a hemeroidů (zejména červená řepa).
  • Stimuluje organismus a tím podporuje i hubnutí.
Fotografie: Pixabay

Tip na závěr: Nápoj na očistu střev

A na závěr zde máme ještě jeden chutný, a hlavně zdravý nápoj, díky kterému skvěle očistíte svá střeva.

Fotografie: Freepik

Potřebujete:

  • 3 loupané mrkve
  • 1 loupanou řepu
  • 2 loupaná a očištěná jablka
  • 6 listů omytého zelí
  • 2 cm čerstvého loupaného zázvoru
  • ½ citronu bez slupky a pecek

Ze všech ingrediencí si připravte husté smoothie, které konzumujte jak ke snídani, tak třeba ke svačině. Dokonale vás zasytí, povzbudí trávení, vyprazdňování a doplní vitamíny a minerální látky.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]