Dokonalé lasagne pro líné hospodyňky v zavařovačkách: Vynikající recept od Itala v kuchyni. Jednodušší už to být nemůže

Čas od času se každému člověku stane, že by si rád dopřál teplé jídlo, ale zrovna se mu nechce vařit. Tento recept na lasagne je naštěstí vytvořen pro všechny, kteří mají rádi líné recepty.

Mít každý den studený oběd nebo večeři není nic dobrého a každý člověk si pravděpodobně rád dopřeje teplé jídlo alespoň jednou denně. Občas ale člověk nestíhá nebo nemá příliš moc nápadů, co by si zrovna mohl uvařit. Tento recept je naštěstí vhodný pro všechny, kteří neradi vaří příliš dlouho, protože se jedná o velmi rychlé a jednoduché lasagne.

Co budete potřebovat

Abyste si mohli vyzkoušet tento rychlý a zároveň jednoduchý recept, měli byste si připravit několik ingrediencí:

  • 1 plátek pita chleba
  • 250 g žampionů
  • 70 g tvrdého sýru
  • 50 ml mléka
  • 20 g másla
  • černý pepř mletý podle chuti
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 1 cibule
  • 2 až 3 lžíce rajčatové omáčky
  • 1 lžička pšeničné mouky
  • sůl podle chuti

Postup při přípravě jednoduchých lasagní

I když se tyto lasagne dají doporučit všem lidem, kteří jsou hodně líní na nějaké větší vaření, tak bez jisté práce se příprava tohoto jídla neobejde. Určitě vám to ale zabere mnohem méně času i námahy, než kdybyste dělali klasické lasagne. Jako první si vezměte k ruce nůž, podložku a cibuli. Cibuli nakrájejte na malé kousky a dejte ji na pánev, kde je potřeba ji orestovat dozlatova.

Lasagne nejsou nijak složité

Jakmile cibule zezlátne, přidejte k ní do pánve i nakrájené žampiony a smažte, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Nezapomeňte cibuli s houbami opepřit a osolit podle chuti. Do pánve přidejte i mleté vepřové maso a zlehka jej osmažte. Opět můžete dosolit a opepřit podle vašich chutí.

Fotografie: Pixabay

Ingredience, které dodají lasagním správnou chuť

Do každých lasagní patří i sýr, který dodá tu správnou chuť. Nastrouhejte si proto tvrdý sýr a nakrájejte kolečka z pita chleba. Kolečka by měla být stejně velká, jako je zavařovací sklenice, v níž budete lasagne dělat. V hrnci si smíchejte trochu mléka s moukou a zamíchejte, aby zmizely všechny hrudky. Na sporáku tuto směs přiveďte k varu a hned přidejte i zbytek mléka.

Míchejte, dokud směs nezhoustne a až poté plotýnku vypněte. Zavařovací sklenici, ve které budete nakonec lasagne dělat, vymažte máslem. Na dno vyskládejte pita chleba a poté přidejte mleté maso, rajčatovou omáčku, sýr, mléčnou náplň, pita chleba, houby, sýr a opět mléčnou náplň.

Dokončete rychlé lasagne

Až budete mít v zavařovací sklenici nebo jiné nádobě vše navrstvené, vložte lasagne v nádobě do trouby. Celkově by se lasagne měly péct asi 40 minut při teplotě 170 °C. Jakmile budete mít dopečeno, měly by být lasagne na povrchu krásně křupavé a zlatavé. Tyto lasagne můžete udělat pro celou rodinu. Stačí, když dáte zapéct více misek s náplní.