Manžel šéfkuchař vymyslel z hlavy božský recept na lahodnou vepřovou kýtu. Tak jemné maso jste nikdy nejedli

Vepřová kýta

Není zapotřebí mít zrovna zabijačkové hody, abychom si dopřáli lahodný pokrm z vepřového masa. Tuto pochoutku si za několik hodin dokážeme připravit v pohodlí domova.

Vepřové maso je bohatým zdrojem želatiny, která je dobrá pro výživu našich chrupavek. Příprava oblíbeného sulcu se ale může zdát někomu náročná, proto je dobré mít v zásobě i jednodušší recept. Díky němu si připravíme lahodný pokrm z vepřové kýty, kterého se naši hosté nebudou moci nabažit.

Ingredience potřebné na přípravu vepřové pochoutky:

  • vepřová kýta
  • mrkev – 2 kusy
  • cibule – 2 kusy
  • petržel – 30 gramů
  • bobkový list – 5 kusů
  • sůl, černý pepř, nové koření, česnek

Vepřová kýta

Základem rosolovitého pokrmu je dobrá tekutina

Do velkého hrnce vložíme maso a zalijeme dostatečným množstvím vody. Pokrm přivedeme k varu, po celou dobu vaření odstraňujeme případnou pěnu z povrchu. Jakmile je pěna pryč, obsah hrnce osolíme, přidáme bobkový list a také kuličky černého pepře. Vývar vaříme v přiklopeném hrnci na mírném ohni po dobu 3,5 hodiny.

Vepřové maso na plechu

Moje kamarádka z Moravy mi ukázala tento lahodný recept na zapečené chlebíčky

Vepřová kýta

Maso oddělíme od kosti a dále zpracujeme

Jakmile je vývar hotový, vyndáme z něho maso, které postupně oddělíme od kosti. To si posléze rozebereme na jednotlivá vlákna, která přendáme do misky. V ní maso smícháme s najemno nasekanou petrželí a nadrobno nasekaným česnekem. Můžeme přidat také sůl a pepř. Připravené maso zalijeme třemi naběračkami vývaru a promícháme.

Vepřová kýta

Do druhého dne máme pokrm, na který se sbíhají sliny

Připravené maso vložíme do formy, kterou jsme si předem vyložili potravinářskou fólií. Pokrm necháme přes noc odpočívat v lednici, tím zajistíme, že se všechny jeho chutě spojí. Druhý den si můžeme vychutnat lahodný výsledek, který se skvěle hodí k bramborové kaši nebo jako jednohubka ke chlebíčkům.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*