Tyto domácí kokosové kuličky strčí drahé Rafaello do kapsy. K přípravě vám stačí 5 minut a jsou na stole

kokosové kuličky

Domácí Rafaello kuličky vám vyrazí dech svou jedinečnou chutí, které se vůbec nemůže rovnat chuť těch kupovaných. Překvapte své blízké podomácku vyrobenou bonboniérou.

Každý ví, že domácí příprava pokrmů je vždy lepší než nakupování hotových jídel z obchodu. Ačkoli předem uvařené pokrmy nebo dezerty ušetří čas, rozhodně nešetří vaši peněženku. Největší rozdíl však poznáte v chuti. Například takové domácí Rafaello kuličky, to je úplně jiný zážitek než s kupovanou bonboniérou.

Zvládne to i úplný začátečník

Pokud máte obavy z pečení, v tomto případě se bát nemusíte. Domácí Rafaello kuličky zvládne i úplný začátečník, jsou totiž nepečené. Budete-li se držet receptu krok za krokem, nemůže se nic pokazit. Sebe i své blízké můžete jen mile překvapit. V tomto případě nepotřebujete žádná dochucovadla ani sušené mléko, budete dobře vědět, co kokosové kuličky obsahují.

Recept na domácí Rafaello kuličky

Co budete potřebovat:

  • 300 ml kondenzovaného mléka
  • 200 g másla
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 1 hrnek loupaných mandlí
  • 1 ČL vanilkové esence

Domácí karamelky potěší nejen ty nejmenší. Milovat je budete i vy samotní

kokosové kuličky

Postup:

Smíchejte změklé máslo s vanilkovou esencí a kondenzovaným mlékem. Vytvořte jednotnou směs a poté přidejte 150 g strouhaného kokosu. Opět vše smíchejte. Nechte odležet na 1 den v lednici. Z dobře vychladnuté směsi se vám budou lépe tvořit kuličky. Zmáčkněte je do placičky a vložte jednu mandli. Zabalte jako bonbón a opět vytvořte kuličku. Tímto způsobem spotřebujte všechno těsto.

Jakmile máte kuličky hotové, jednotlivě je obalte ve zbytku strouhaného kokosu. Máte hotovo, je to velice jednoduché. Domácí Rafaello kuličky se skvěle hodí nejen pro obdarování vašich blízkých, ale například i jako vánoční cukroví. Pro letošní rok je můžete zařadit na seznam.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*