Mleté maso je výbornou ingrediencí, ze které se dají vytvořit nejen karbanátky, ale i řízky nebo například klobásy. Nyní se ale podíváme na to, jak si sami vyrobit sekanou.
Příprava sekané v domácích podmínkách nemusí být nijak náročné. Tento pokrm je ideální právě proto, že je možné jej připravit nejen obyčejným stylem, je možné ji totiž připravit rovnou s náplní. Výsledný pokrm je nejen velmi chutný, ale také dokáže lahodit našemu oku proto, že sekaná na průřezu je velmi originální.
Ingredience potřebné na přípravu sekané s omeletou:
- 800 gramů kuřecího mletého masa
- 3 vejce
- 100 gramů smetany
- 70 gramů tvrdého sýra
- 100 gramů špenátu
- lžička sušeného česneku
- sůl, pepř
- slunečnicový olej
Jako první si připravíme náplň
Nejprve si nestrouháme na struhadle sýr, ideálně najemno. Ten smícháme spolu s omytým špenátem, který jsme předem nejen osušili a nakrájeli na menší kousky. Do další misky si rozklepneme vejce, které zalijeme smetanou a osolíme. Tuto směs vyšleháme, do této směsi následně přidáme také směs sýru a špenátu. Směs smažíme na pánvi stejným způsobem, jako bychom si připravovali omeletu.
Nyní je čas na dochucení samotné sekané
Jakmile máme hotovou báječnou omeletu, vrhneme se na přípravu sekané. V míse si smícháme mleté maso spolu s česnekem, solí a pepřem. Vše promícháme a masovou směs přendáme na rovnou plochu, kde nejprve rozprostřeme potravinářskou fólii. Na ní umístíme ochucené maso, které rovnoměrně rozprostřeme, ideálně pomocí stěrky. Na vrstvu masa položíme připravenou vaječnou omeletu.
Vzala cuketu, vejce a vykouzlila tu nejlepší snídani na světě. Chutná dětem i dospělým
V potravinářské fólii maso nejen zabalíme, ale také uvaříme
Maso spolu s vaječnou omeletou zabalíme a to včetně potravinářské fólie. Je zapotřebí, aby obalení bylo opravdu kvalitní, ve fólii se maso bude také vařit, voda by se ale přímo k němu dostat neměla. Roládu následně vložíme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Na mírném ohni vaříme po dobu 60 – 80 minut. Sekanou necháme ještě vychladnout, poté ji na dobu 8 hodin vložíme do lednice. Doba chlazení je potřebná proto, aby se nám výsledná sekaná nerozpadla.
Napište komentář