Hříšně dobré domácí tyčinky s poctivou vrstvou karamelu uvnitř: Jejich pečení je to nejjednodušší na světě – zvládne je každý!

Pokud patříte do skupiny lidí, kteří nedokážou odolat tyčinkám Snickers, ale neradi za ně utrácíte peníze, zkuste tento recept na domácí sušenky s čokoládovou a arašídovou příchutí.

Pečení sladkého pečiva je oblíbenou víkendovou činností, kdy máme ráno čas připravit si lahodnou snídani, dát si k ní voňavý čaj nebo dobrou kávu a v klidu a bez výčitek svědomí si vychutnat sladkou buchtu nebo koláč či bábovku. To jsou nejčastější sladké pokrmy, které se v domácnostech pečou. Méně populární jsou sušenky. Přitom je to taková škoda. Kolikrát jsou mnohem jednodušší na přípravu než například složité dorty a buchty s náplní či polevou.

Ingredience na domácí Snickers tyčinky

Pokud máte rádi tyčinky Snickers, jistě si je nejraději kupujete v obchodech a jejich domácí příprava vás možná ani nikdy nenapadla. Pokud však zkusíte následující recept na voňavé sušenky s bohatou čokoládovou a arašídovou příchutí, věříme, že vám přinesou stejné potěšení jako kupované tyčinky Snickers. Možná ještě větší, protože jste si je vyrobili sami, a ještě jste na nich ušetřili.

  • 250 g pšeničné mouky
  • 150 g másla
  • 2 vaječné žloutky
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g vařeného kondenzovaného mléka
  • 25 g holandského kakaa
  • 100 g arašídů
  • 30 g hořké čokolády
  • 30 g bílé čokolády
  • Špetka jedlé sody
  • Špetka soli

Postup na přípravu domácích Snickers tyčinek

Příprava snad už ani nemůže být jednodušší. Věřte, že budete skutečně mile překvapení rychlostí a snadným postupem. V hluboké míse, nejlépe skleněné, smíchejte prosátou pšeničnou mouku s moučkovým cukrem, kakaem, solí a jedlou sodou. Sypké suroviny pečlivě promíchejte, aby se dobře spojily. Poté do směsi vytvořte důlek a vyklepněte do něj 2 vaječné žloutky a přidejte máslo. Umyjte si ruce a těsto důkladně prohněťte, abyste vytvořili jednotnou konzistenci.

Těsto vložte do sáčku nebo zabalte do potravinářské fólie a rozválejte na plát o tloušťce 0,5 cm. Takto připravené těsto umístěte do mrazáku na 15 minut. Nyní vezměte čtvercové vykrajovátko a začněte vyřezávat hmotu na sušenky. Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů. Na plech vyložený pečicím papírem vložte vykrojené kousky těsta a pečte po dobu 5-6 minut.

Rozšlehané kondenzované mléko s arašídy namažte na upečený kousek těsta a přiklopte dalším čtverečkem. Takto pokračujte, dokud nebudete mít všechny sušenky spojené k sobě. Rozpusťte tmavou a bílou čokoládu. Přelijte horkou polevou a počkejte, až vychladne. Domácí sušenky Snickers jsou hotové. Přestože jsou výrazně sladké a celkem kalorické, nelze jim odolat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]