Univerzální vanilkový krém: Nejlepší lidový recept známého cukráře. Hodí se perfektně do jakýchkoli zákusků

Tento skvělý vanilkový krém se skvěle hodí do různých zákusků a dezertů. A budou chutnat mnohem lépe, než kdybyste si je koupili v cukrárně.

Pokud i vy milujete pečení různých zákusků, ale stále jste nepřišli na to, jak se správně dělá dokonalý vanilkový krém, rozhodně si uložte tento jednoduchý recept. Jakmile ho jednou vyzkoušíte, nebudete chtít už nikdy dělat další. Obyčejné zákusky budou díky němu naprosto dokonalé, vlastně mnohem lepší než ty z cukrárny. Tak na co ještě čekáte?

Co budete potřebovat

Nejlepší na tomto krému je, že nebudete potřebovat moc ingrediencí na jeho přípravu. Všechny z nich máte doma a jediné, co je třeba dokoupit, je vanilkový lusk. Potřebovat tedy budete:

  • 500 ml mléka
  • 100 g moučkového cukru
  • 40 g mouky
  • 6 žloutků
  • vanilkový lusk

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si mléko svařte s vanilkovým luskem rozpůleným a zbaveným jadýrek. Po uvaření mléka vyjměte vanilkový lusk a dejte mléko do mísy mixéru. Tam přidejte ještě vejce, cukr a mouku. Postupně promíchávejte, dokud se ze směsi nestane něco jako krém a poté ho dejte znova na oheň, ve kterém ho ale musíte neustále míchat.

Krém ale nevařte déle než 4 minuty. Po této době nechte krém vychladnout a nakonec ho ještě nechte ztuhnout do lednice. Můžete ho používat například do věnečků, větrníků, různých trubiček, no vlastně do všeho, i do vánočního cukroví. A jakmile krému někdo ochutná, bude po vás ihned chtít recept. Tak co, vyzkoušíte ho? Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*