Hubnout můžete i bez drahých návštěv posilovny. Stačí dělat jednoduchou činnost

Fotografie: Freepik

Každý, kdo se o to někdy pokoušel, ví, že hubnutí je pěkně úmorná činnost. Nesmíte jíst to, co máte nejraději, musíte se hlídat, nepít alkohol, a navíc je potřeba se začít více hýbat. Ne každý ale má čas na to chodit do posilovny a je příjemné cvičit v tělocvičně s lidmi, které vůbec nezná. My jsme to za vás vyřešili. Objevili jsme totiž tento jednoduchý trik, díky kterému můžete zhubnout kilo a půl, a již to během dvou týdnů. 

Rychlá chůze umí zázraky

Možná se vám to zdá jako příliš pomalé. Pravdou ale je, že při pomalém hubnutí máte větší šanci, že se vám shozená kila vrátí jako bumerang. Jojo efekt je zákeřná věc. Díky následujícímu textu se vám ale vyhne obloukem.

Fotografie: Freepik

Hubnutí bez jojo efektu

Chodíme každý den, aniž bychom nad tím nějak přemýšleli. Někdo toho nachodí více, jiný méně. Ti z nás, kteří mají sedavé zaměstnání, by měli obzvláště zbystřit. Docela obyčejná chůze vás totiž dokáže dostat do formy a vy díky ní získáte postavu snů. A navíc si ji udržíte!

Proč je chůze dobrá

Na rozdíl od běhání chůze nezatěžuje klouby. Špatným stylem běhání si můžete jednoduše odepsat kolena i kyčle. Navíc pro člověka s nadváhou je běhání opravdu obtížné a nebezpečné – právě kvůli kloubům. To ale neplatí o chůzi.

Chůze je přirozená aktivita, kterou všichni umíme „od přírody“. Nemusíme se ničemu speciálnímu učit. Zkrátka jdeme. Chůze pomáhá shodit přebytečná kila a udržovat tělo v dobré kondici. Kromě toho podporuje funkci srdce a plic. Také umí snižovat hladinu škodlivého cholesterolu v krvi. 

Fotografie: Pixabay

Je ale důležité, abyste chodili správně. Mějte pevný a rozhodný krok, střídejte pohyb rukou a soustřeďte se na pevný rovný postoj a správný balanc. Pravidelné dýchání je rovněž důležité. Začněte na patnácti minutách denně a postupně přidávejte. Na konci měsíce byste měli mít čtyři až pět kilo dole.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]