Poslední poctivý recept z dob Československa: Tento lahodný salát s kuřecími prsy dělám už dlouhé roky

Salát z kuřecích prsou salát v míse

Kuřecí prsa jsou oblíbenou a hojně využívanou potravinou. Tento recept na salát s nimi pochází ze starého kulinářského časopisu. 

Salát s kuřecími prsíčky a okurkou je jednoduché, ale chutné a výživné jídlo. Může být výbornou volbou pro lehký oběd či večeři, ale skvělý bude i na svátečním stole. Jak známo, kuřecí prsa obsahují velké množství bílkovin, které jsou nezbytné pro udržení zdravých svalů a kostí. Okurka je potravinou plnou vody a vlákniny, významně tedy pomáhá udržovat hydrataci organismu a zlepšuje trávení. Zejména v létě bude tento salát tedy vítaným lehkým občerstvením. Salát lze navíc obměňovat přidáním dalších ingrediencí, jako jsou rajčata, bylinky, ořechy nebo sýr. Jídlo tím získá zase další chutě.

Salát s kuřecími prsy

Saláty patří mezi velmi oblíbená jídla, a to zejména v létě, které je sezónou mnoha druhů zeleniny. Utrhnout si čerstvou okurku, rajče, ředkvičky, kedlubny či další druhy a hned je využít při přípravě občerstvení představuje velkou lahodu a mnoho bonusů pro zdraví. Čerstvé suroviny mají největší sílu a nejlepší chuť. Chutný salát z kvalitních ingrediencí si ale v dnešní době můžeme připravit prakticky celý rok. Přidáním kuřecích prsou jej obohatíme o bílkoviny, čímž zvýšíme jeho výživovou hodnotu.

Ingredience:

  • Cibule – 1 ks;
  • Cukr – lžíce;
  • Sůl – lžička;
  • Ocet 9% – 2 polévkové lžíce;
  • Voda – 150 ml;
  • Okurky (salátové nebo hadovky) – 2 ks;
  • Vařená kuřecí prsa – ks;
  • Vejce – 4 ks;
  • Sýr – 100 g;
  • Jarní cibulka – svazek;
  • Majonéza – 3 polévkové lžíce.
Marinovaný rajčatový salát na talíři

Vynikající rajčatový salát, díky kterému rychle hubnu, aniž bych se omezovala: Stačí smíchat 4 přísady

Salát z kuřecích prsou syrová prsa
Fotografie: Pixabay

Příprava  salátu:

  • Cibuli nakrájejte na malé kostičky, smíchejte ji ve vodě se solí (½ lžičky) a cukrem.
  • Přidejte ocet.
  • Nechte cibuli 30 minut marinovat.
  • V mezidobí nakrájejte okurky, kuřecí prsa a natvrdo uvařená vejce na malé kostičky. Vše smíchejte v salátové míse.
  • Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Sýr nasypte do salátu.
  • Slijte marinádu z cibule a přidejte do salátu.
  • Přimíchejte i nakrájenou zelenou cibulku.
  • Salát osolte, ochuťte majonézou a důkladně promíchejte.
  • Výsledkem je vydatný salát s kuřecím masem a okurkami.
  • Doporučujeme podávat k večeři, obědu nebo na sváteční stůl.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*