K malování stěn lze použít místo válečku houbu nebo hadr a výsledek bude příjemným překvapením

Malování stěn není příliš oblíbenou činností. Když na to však jdete jinak, bude vás to nejenom bavit, ale překvapí vás i výsledek. Řada lidí si totiž myslí, že stěny musí být jenom jednobarevné a jakoukoliv dekorace má obstarat tapeta. To je velký omyl. Mít dokonalou stěnu lze i řadou zajímavých technik. A k nim bude stačit jak klasický barva, tak pár běžných věcí.

Houba

Klasická houba, kterou máte v koupelně a kterou používáte na běžnou hygienu. Jak můžete vidět, dokážete s ní nadělat mnoho parády i při malování stěn. Základem je podkladová barva, na kterou budete jednoduše pomocí své houby obtiskovat jednotlivé vzory. Postupujte krok za krokem, až dáte své stěně dokonalý vzhled.

Štětec

Tím malujete nejenom hůře dostupná místa, ale také jím můžete vytvořit unikátní svislé pruhy. Staří zeď klasicky natřít a potom vzít čistý štětec a udělat tah shora dolů. Následně ho omyjte, vysušte a potom další a další. Vaše stěny budou vypadat velmi originálně. Přitom je to tak snadné. Na velké plochy můžete místo štětce použít dokonce koště

Hadr

Postup je velmi podobný, jako v případě houby. Jenom s tím rozdílem, že použijete klasický hadr na podlahu. Ten vám stačí namočit do barvy a potom ho jenom snadno obtisknout na vaši zeď. A je hotovo. Jednoduché a rychlé. I tady platí, že výsledek stojí za to. A jaké barvy budete u této metody kombinovat? Fantazii se v daném případě meze rozhodně nekladou. Zvolte ty, které se k vám do interiéru budou hodit nejvíce.

Potravinová folie

Poslední metoda je založena na použití potravinové folie. Malování stěn začněte klasicky, s použitím válečku a vybrané barvy. Na ještě mokrou barvu přitiskněte kus potravinové folie. Tak, jak vám přijde pod ruku. Vezměte čistý štětec a po folii přejeďte. Potom ji strhněte a na své stěně uvidíte velmi originální vzory. Zkuste to a uvidíte, jak snadné a hezké to je.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]