Pokud čekáte nějakou návštěvu, musíte vyzkoušet tento skvělý kávový dort politý čokoládou. Je jednoduchý a také moc dobrý.
Dorty s čokoládou patří k těm úplně nejoblíbenějším a když se k nim přidá ještě kávový krém, je to něco, čemu zkrátka člověk neodolá. A pokud je máte rádi i vy, rozhodně vyzkoušejte tento jednoduchý recept, kterým potěšíte jakoukoliv vaši návštěvu. Je opravdu moc dobrý a také snadný na přípravu. Tak co, uděláte ho?
Co budete potřebovat
Korpus
- 200 g měkkého másla;
- 140 gramů cukru;
- 4 vejce;
- 100 g nasekaných vlašských ořechů;
- 150 g hořké čokolády.
Pěna z mléčné čokolády
- 300 g mléčné čokolády;
- 400 ml smetany na šlehačku (300 ml + 100 ml).
Pěna z mascarpone
- 280 ml zakysané smetany na šlehačku;
- 100 g bílé čokolády, nasekané;
- 280 g smetanového sýra mascarpone;
- 3 lžíce rozpustné kávy rozpuštěné ve 2 lžících horké vody.
Čokoládová poleva
- 200 g nasekané tmavé čokolády;
- 200 ml zakysané smetany na šlehačku;
- 1 lžička instantní kávy.
Je to opravdu jednoduché
Nejprve si připravte ořechový korpus. Ve velké míse smíchejte máslo a cukr. Poté zapracujte vejce. Nebudete potřebovat žádný šlehač, stačí, když ingredience promícháte. Čokoládu si rozpusťte v mikrovlnce a poté ji nechte trochu vychladnout. Ke směsi přidejte máslo a vejce a promíchejte do hladka. Přidejte ořechy a dobře promíchejte. Těsto nalijte do máslem vymazané formy a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Nyní si připravte pěnu z čokolády. 300 ml smetany přiveďte k varu. Nalijte ji na čokoládu, počkejte pár sekund a poté míchejte, dokud nezískáte krém. Krém nechte úplně vychladnout. Zbylou šlehačku si rozmíchejte a poté přidejte čokoládový krém. Na korpus rozetřete tento krém a dejte do lednice, dokud neztuhne.
A máte skoro hotovo
Připravte si pěnu z kávy a mascarpone. Smetanu přiveďte k varu a nalijte ji na čokoládu. Počkejte několik sekund a míchejte, dokud nezískáte krém. Krém nechte asi hodinu vychladit a poté smíchejte krém z mascarpone s čokoládovým krémem a kávou. Dejte na hodinu do lednice. Krém vyndejte z lednice a trochu promíchejte. Krém rozetřete na čokoládovou pěnu. Dejte do lednice, dokud neztuhne.
A nakonec si připravte polevu. Smíchejte šlehačku a instantní kávu. Směs přiveďte k varu a nalijte ji na čokoládu. Poté stěrkou mícháte, dokud nezískáte krém. Pečlivě promíchejte a dejte ho na dort. Dejte na několik hodin do lednice, aby všechny vrstvy ztvrdly. Dort naporcujte a s radostí podávejte. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář