Superrychlá domácí pizza z kefírového těsta je lepší než pravá z pizzérie

Existují různé recepty na domácí pizzu, tento z kefírového těsta však patří mezi ty nejchutnější. Někdo říká, že je dokonce lepší, než originál z pizzérie, a to už je co říct.

Tenké těsto pokryté rajčatovou omáčkou a spoustou lahodných surovin, kterým nelze odolat, to jsou důvody, proč se pizza stala jedním z komerčně nejúspěšnějších potravinářských produktů na celé zeměkouli. A to je také důvod, proč se ji ze všech sil snažíme připravit i doma, abychom si tuto lahůdku mohli dopřát, kdykoliv dostaneme chuť. Tato pizza z kefírového těsta je jedna z těch nejlepších, které si můžete připravit.

Ingredience

Na korpus

  • Kefír – 500 ml
  • vejce – 2 ks
  • sůl – 1 lžička
  • cukr – 1 lžička
  • jedlá soda – 1 lžička
  • rostlinný olej – 50 ml
  • hladká mouka – 3 až 4 hrnky

Na náplň

  • Libovolná uzenina – 300 až 500 g
  • zelená paprika – 1 ks
  • cibule – 1 ks
  • rajče – 1 ks
  • mozzarella – 300 g
  • kečup nebo rajčatový protlak – dle potřeby
  • oregano – dle chuti
  • majonéza – dle potřeby

Návod na přípravu

Pro přípravu těsta smíchejte v míse dvě vejce s kefírem, solí a cukrem, přidejte jedlou sodu a rostlinný olej a vše metličkou vyšlehejte dohladka. Postupně v několika krocích prosévejte do těsta hladkou mouku a pokračujte v míchání, dokud nezískáte homogenní a mírně tekuté těsto.

Plech na pečení o rozměrech 32 x 38 cm vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Do plechu vlijte připravené těsto a rozprostřete ho do rovnoměrné a docela tenké vrstvy. Povrch těsta potřete kečupem nebo rajčatovou omáčkou, posypejte jej trochou oregana a, pokud chcete, postříkejte povrch také majonézou.

Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na kolečka. Rozdělte je na jednotlivé proužky a ty vyskládejte po celém povrchu pizzy. Na cibuli narovnejte nakrájené tenké plátky uzeniny, tenké proužky papriky a rajčat a nakonec vše zasypejte strouhanou mozzarellou. Uvedené přísady pokládejte pouze za možnou variantu, zdobení pizzy přizpůsobte tomu, na co máte právě chuť či co máte zrovna v lednici.

Připravenou pizzu vložte do trouby, kterou jste předem nechali dostatečně předehřát na teplotu 200 °C a pečte ji okolo 20 až 30 minut. Po dopečení ihned pizzu nakrájejte kolečkovým kráječem a podávejte, dokud se sýr na povrchu krásně táhne. Pokud vám pizza zbude, dá se docela snadno později znovu ohřát.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*