Tyto domácí „Raffaello řezy“ z hrnečku jsou jediným receptem, který máme připnutý na ledničce

Raffaelo řezy

Raffaello kokosové řezy jsou velice jednoduché, nemusíte ani použít kuchyňskou váhu. Bude vám stačit jeden hrnek a pár surovin, abyste vytvořili neodolatelný dezert.

Proč si kupovat v obchodech drahé Raffaello, když si ho můžete sami vyrobit doma. Domácí pokrmy jsou vždy lepší než kupované. Za prvé ušetříte a za druhé víte, co do jídla dáváte – žádné umělé přísady. Věřte, že tento Raffaello dezert bude vám i vaším blízkým tak chutnat, že ho budete péct pravidelně pro každou návštěvu či oslavu.

Raffaello kokosové řezy

Nejlepší na tomto dezertu je především jeho jednoduchost. Nemusíte ani vytahovat váhu ze skříňky, stačí vám 1 hrnek o objemu cca 300 ml.

Co budete potřebovat na těsto:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • ½ hrnku rozpuštěného másla
  • 1 kypřicí prášek
  • 150 g cukru moučka
Kokosový dort

Tento odlehčený a nadýchaný kokosový dort znám od kamarádky z luxusní cukrárny. Obsahuje minimum kalorií

Co budete potřebovat na dodělání:

  • 1 hrnek smetany
  • ½ hrnku strouhaného kokosu
  • ½ hrnku cukru moučka

kokosové řezy

Postup:

Vejce, cukr a máslo společně vyšlehejte do husté pěny světlé barvy. Pokud máte kuchyňského robota, rozhodně ho použijte. Než získáte požadovanou konzistenci, vymažte si plech o rozměrech 20 x 30 cm máslem a vysypte polovinou hrnku strouhaného kokosu a cukrem moučkou. Postupně přilévejte mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

To pak vylijte na připravený plech a vložte do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečte tak dlouho, dokud těsto nezíská zlatavou barvu, popřípadě zkontrolujte pomocí špejle. Upečenou buchtu přelijte hrnkem smetany, získá tak krásně vláčnou strukturu. Po vychladnutí nakrájejte na kostky a posypte cukrem a kokosem. Podávejte ke kávě nebo čaji.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*