Pokud máte doma trochu přebytečného ovoce, pak si uložte tento recept od mojí babičky na ten nejjemnější koláč

Hodně lidí má ke svačinám či snídaním rádo nějaký sladký pokrm. S pomocí tohoto absolutně jednoduchého receptu si doma upečete naprosto skvělý ovocný koláč.

Někteří lidé si ranní čaj nebo kávu neumějí představit bez nějakého sladkého pokrmu. Častokrát si tak kupují v obchodech či cukrárnách drahé dezerty, které ani zdaleka neuspokojí jejich chuťové buňky. Přitom si doma můžete upéct něco, co vám bude zaručeně chutnat a u kávy vás to moc potěší. S pomocí tohoto receptu jednoho takového dezertu dokážete dosáhnout.

Co budete potřebovat

  • 3 vejce
  • 120 g cukru
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 100 ml mléka
  • 200 g mouky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 100 g mražených jahod

Těsto

Nejdříve připravte těsto

V misce smíchejte 2 rozklepnutá vejce a 100 g cukru. Z této směsi pomocí mixéru šlehejte hmotu tak dlouho, dokud směs nebude hladká. Následně do této směsi nalijte mléko a rostlinný olej a vše společně důkladně promíchejte. Poté do celé této směsi prosejte mouku společně s práškem do pečiva. Následným hnětením vytvarujte těsto.

Koláč

Zelí a vejce na pánvi

Tento recept na vynikající slaný koláč je jako dělaný pro hospodyňky, které nemají moc času

Těsto si nazdobte

Plech vystelte pečícím papírem a nalijte do něj těsto. To v plechu rovnoměrně rozprostřete do všech stran. Následně v další misce smíchejte zakysanou smetanu s posledním vajíčkem a zbytkem cukru. Tuto směs následně nalijte na povrch těsta a pomocí lžíce jí na něm rovnoměrně rozprostřete. Pak ještě vše posypejte mraženými jahodami, které můžete nakrájet na menší kousky.

Koláč

Celý koláč dokončete

Troubu si předehřejte na 180 °C. Jakmile se vám nahřeje, tak do ní dejte plech a pečte koláč asi 40 minut. Po uplynutí této doby můžete koláč z trouby vyjmout a nakrájet na kousky. Poté už vám jen zbývá uvařit si nějakou dobou kávu nebo čaj a tento lahodný koláč si vychutnat. Pokud ho uděláte jako překvapení pro svou rodinu, budou jistě velmi nadšení.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*